Výsledky mládeže: Tři ze čtyř dorostů vedou ligu | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Tři ze čtyř dorostů vedou ligu

PRAHA/EDEN - Všechny týmy kromě sedmnáctky si připsaly výhry, Slavia U17 remizovala s Hradcem Králové 0:0. Devatenáctka se vrátila do čela soutěže, stejně jako její o rok mladší kolegové, svou soutěž vede rovněž Slavia U16. Sedmnáctka je zatím na šestém místě, příští týden ji čeká důležitý zápas s Příbramí, která má zatím stejný bodový zisk.

U19

Slávistická devatenáctka zvládla v týdnu hned dvě utkání. V tom první ve středu trochu nečekaně nestačila na Zlín, kterému na domácí půdě podlehla 2:3, v sobotu se už ale vrátila na vítěznou vlnu a v Mostě vyhrála 2:1. V obou zápasech se trefil Oskar Fotr, ve středu přidal druhý zásah Sodoma, v sobotu prozměnu Valenta. Svěřenci Martina Poustky teď vedou tabulku s náskokem dvu bodů před Olomoucí a Spartou, přičemž Hanáci mají ale zápas k dobru. Teoreticky by Slavii mohla ještě přeskočit Viktoria Plzeň, ta má na sešívané pětibodovou ztrátu, způsobenou dvěma odloženými utkáními.

Slavia - Fastav Zlín 2:3 (2:2)
Branky:
Sodoma, Fotr
Slavia: Soukup - Möglich (69. Vavrouš), Souček, Maršálek, Kadavý - Prosek, Brož (57. Kodr) - Sodoma (69. Batka), Mysliveček, Zdichynec (57. Valenta) - Fotr (86. Nehoda).

Baník Most - Slavia 1:2 (0:0)
Branky:
Valenta, Fotr
Slavia: Slavia: Soukup – Möglich (75. Rejka), Souček, Pelikán, Kadavý (46. Vavrouš) – Prosek, Kodr (60. Brož) – Sodoma (70. Fotr), Mysliveček, Zdichynec (46. Valenta) - Batka

Komentář trenéra Martina Poustky: Do Mostu jsme odjížděli s cílem odčinit středeční nepovedené utkání proti Zlínu jak po stránce výsledkové, tak hlavně herní. Bohužel se splnila pouze část tohoto úkolu, a to jsou tři body. Herně se nám nedařilo a výsledkem našeho "snažení" byla v první půli pouhá jedna střela na branku a jedna vedle. Logicky tak muselo dojít k určité domluvě o poločasové přestávce, aby se obraz naší hry výrazně zlepšil. Určitě zlepšení opravdu přišlo a vedlo k tomu, že jsme byli produktivnější než v prvním poločase. Nicméně to nebyl zdaleka takový výkon a herní projev, který by vedoucímu celku soutěže slušel. I přesto jsme dokázali vstřelit dva góly a zápas dotáhnout do vítězného konce, soupeř z Mostu korigoval až v nastaveném čase konečné skóre. V sobotu náš čeká těžké domácí utkání proti Olomouci a věřím, že všichni kluci se na tento zápas už od pondělí dostatečně dobře připraví, zlepší přístup a kvalitním týmovým výkonem půjdeme za vítězstvím nad olomouckým rivalem.


U18

Slavia U18 se po zaváhání v minulém kole opět vrátila na čelo tabulky díky vysokému vítězství nad Svitavami. Nad Náchodem, který sešívané po minulém kole v tabulce přeskočil, teď mají opět dvoubodový náskok.

Svitavy U19 – Slavia U18 0:7

U17

Slavia - Hradec Králové 0:0
Slavia:
Lisa, Schulz, Hovorka (49. Husenský), Jakab, Tichý, Mařík, Čermák (74. Vávra), Čapek (76. Slezák), Veselý, Heřman (75. Havlina), Šimůnek (68. Gábor)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: V neděli jsme přivítali na Xaverově velmi kvalitního soupeře z Hradce Králové, který nastoupil se všemi reprezentanty v základní sestavě, a hrál se skvělý fotbal. Zápas se hrál ve výborném tempu, ale my jsme byli jednoznačně lepším a útočnějším týmem. Soupeře jsme celkově určitě přehráli a náročným způsobem hry jsme hradecké často dostali pod tlak. Bohužel bez gólového efektu.

Dokázali jsme si vytvořit tutovky po standardních situacích, ale i po pěkných kombinačních akcích ze hry, ale bohužel šance Čapka, Heřmana, Šimůnka či Slezáka zůstali nevyužity. Chtěl bych pochválit kluky za dodržení principů naší hry, za přístup v zápase, protože jsme ukázali řadu kvalitních individuálních výkonů, ale nekoncentrace hráčů či větší klid v koncovce je opakovaným negativním jevem, který pak sráží jejich kvalitní výkon dolů. Jsem velice rád, že Hradec přispěl velmi výrazně ke kvalitě hry a zápas se musel líbit. Velmi mě ale mrzí, že jsme divákům nenabídli góly, protože zápas si to svou kvalitou určitě zasloužil.

U16

Slavia – Hradec Králové 4:1 (3:0)
Branky:
Lauricella, Havrda, Novák, Žežulka
Slavia: Přibyl – Šavrda (50. Krištof), Žežulka, Král, Pek - Lauricella (50. Husenský), Bucha, Petrák (70. Vyleta) - Vejvar (40. Stropek), Novák (55. Kovařík), Krejdl

Komentář trenéra Milana Titěry: Po průměrném výkonu v Liberci jsme na dalšího soupeře nastoupili s velkým nasazením a snahou vytvořit si dobrou kombinací nebo úspěšnými souboji převahu. Díky tomu, že se hráči dokázali poučit z minulého zápasu a přijali určitou kritiku svých výkonů, předvedla Slavie zatím nejlepší výkon v sezoně. Zejména v prvním poločase jsme dostali velmi dobrý tým z Hradce pod velký tlak. Po pěkné akci po ose Bucha-Vejvar-Lauricella, jsme se dostali do vedení. Za dvě minuty trefil šibenici z dálky Havrda. Poločas gólově uzavřel po dobrém presinku Peka střelou z přední tyče Novák. Ve druhé půli jsme i po několika střídáních pokračovali v aktivní hře a ohrožovali branku soupeře. Po krásném centru Krištofa skóroval důraznou hlavičkou Žežulka. V závěru jsme se nevyhnuli několika zaváháním a nechali Hradec snížit na 4:1. Poté jsme ještě prováhali nájezd Krištofa a několik střel z pravé strany z kopačky Kovaříka. Obě mužstva předvedla v utkání vysoké tempo a snahu hrát konstruktivní fotbal. Jako nejlepší hráče bych ohodnotil ze strany Slavie Buchu a ze strany Hradce Bredu.

U15

Kunice – Slavia 0:13 (0:10)
Branky:
Uher 3, Bílek 3, Straka 3, Mareš, Cejnar, Havránek, Krob
Asistence: Mareš 3, Douděra 2, Bielesz 2, Straka 2, Bílek, Kalvach, Havránek

Slavia: Vondráček - Stojka (56. Vošta), Cejnar, Samek, Douděra – Uher (44. Čermák), Bielesz (44. Kalvach), Havránek, Mareš (42. Krob) - Straka, Bílek

U14

Kunice – Slavia 1:13
Branky:
Peričevič 4, Čvamčara 4, David, Pek, Radimský, Novák

Komentář trenéra Vasila Boeva: Zápas jsme začali přesně tak, jak jsme si řekli. Nechtěli jsme podcenit soupeře. Chtěli jsme ho od začátku přitlačit na jeho polovině. Presovat ho. Co nejrychleji vybojovat ztracené balóny, kombinovat rychle a přesně po zemi, dát co nejvíce gólů. Do 19. minuty se nám to dařilo a vedli jsme 7:0. Potom si ale hráči začali myslet, že zápas skončil. Polevili a hra ztratila na kvalitě. Vadil mi ležérní přístup některých hráčů. Také proto jsem je v poločase vystřídal. Hráčům stále opakuji a učím je, že nejde o to vyhrát, ale jak vyhrát. Chci, aby se naučili v každém zápase pracovat naplno, jedno jestli hrajeme proti Kunicím nebo Spartě. A že týmová práce je nade vše. Jen tak můžou něčeho dosáhnout.

U12

Slavia U12 – Rokycany U13 17:0 (2:0, 4:0, 7:0, 4:0)
Branky:
4 Hrubeš, 3 Exner, 3 Linhart, 2 Toula, Gabriel, Kopáček, Hroník, Janovský, Kulhavý

Komentář trenéra Martina Hladíka: Celý zápas jsme zvládli bez nejmenších problémů. Od začátku jsme byli aktivnější a kontrolovali jsme průběh zápasu. K vidění byla celá řada pěkných branek a akcí. Bohužel jen naše produktivita mohla být lepší. Řadu šancí jsme lehkovážně neproměnili nebo nám ve skórování vynikajícími zákroky zabránil hostující brankář.

U11

Slavia U11 – FC Rokycany U12 16:1 (5:0, 5:0, 4:0, 2:1)
Branky:
Veliký 4x, Kordiak 4x, Mündl 3x, Langhamer 2x, Behenský, Šimoník, Ivoševič 1x

Komentář trenéra Přemysla Jakla: V dalším kole žákovské ligy jsme přivítali tým FC Rokycany U12. Proti staršímu soupeři jsme podali velmi dobrý výkon korunovaný celkovým vítězstvím. Ve všech směrech jsme byli lepším týmem, všechny hráče bych chtěl za výkon pochválit. 

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články