Rozhodni zápas, říkal trenér Šmejkal Liškovi. A on poslechl | SK Slavia Praha
Více

Rozhodni zápas, říkal trenér Šmejkal Liškovi. A on poslechl

PRAHA – Juniorka v Brně předvedla skvělý obrat a porazila dosavadního lídra Juniorské ligy. Navíc se místo něj dostali na čelo tabulky a tři kola před koncem mají s Brnem lepší vzájemné zápasy i skóre. „Musíme do posledních zápasů dát všechno,“ shodli se oba střelci z Brna Viktor Šimeček a František Liška.
V samotném utkání byli slávisté lepším týmem, do vedení šli ale domácí. „Do zápasu jsme vstoupili aktivněji, drželi jsme míč o něco více na kopačkách než Brno, ale gól nepřišel. Brno se soustředilo hlavně na obranu a protiútoku. Dostali jsme laciný gól,“ popisoval průběh první půle Viktor Šimeček.

František Liška, který přišel do hry ve druhé půli, souhlasil. „Utkání bylo velmi vyrovnané, nastoupily proti sobě dva silné týmy, které jsou na čele tabulky. Soupeř hrál dlouhé nakopávané míče a byl důsledný v obraně. My jsme zůstali u naší kombinační hry, nepanikařili jsme za nepříznivého stavu,“ hodnotil slávistický útočník.

Slávisté o poločase prohrávali a pokud chtěli zůstat ve hře o titul, museli změnit vývoj utkání. „Trenér nám o přestávce říkal, že musíme hlavně zlepšit vepředu pohyb. Ten nebyl ideální asi i vzhledem k počasí,“ líčil Šimeček.

Důležitý moment pro obrat v utkání přišel osm minut před samotným vyrovnávacím gólem. Na hřiště se totiž dostal František Liška. „Úkoly od trenéra zněly jasně. Tlač se do koncovky, nabíhej za obranu a rozhodni zápas,“ usmívá se hrdina posledních okamžiků.

Liška nejprve připravil gól pro Viktora Šimečka. „Seknul jsem si míč kolem obránce, ten prolítl a já jsem to zkusil přímočaře na střed vápna. Nejprve jsem měl v úmyslu zakončovat, ale v lepší pozici jsem viděl Viktora Šimečka, který výborně obstřelil gólmana,“ okomentoval útočník. „Franta mě výborně našel a já mířil na zadní tyč,“ přitakal Šimeček.

„Druhý gól padl po rohu. Petr Kolařík šel do souboje se stoperem, míč propadl a já ho z voleje uklidil do brány,“ radoval se František Liška. Jak byl spokojen se svým výkonem? „Může být vždycky lepší. Jelikož jsme ale vyhráli venku v Brně a ujali se prvního místa, tak jsem moc spokojený,“ těšilo útočníka.

Slavia se tak dostala na první místo tabulky a tři kola před koncem ligy má titul ve svých rukou. „Po zápase jsme si zařvali jako po každé výhře. Ale je pravda, že jsme hodně rádi, že se nám povedlo otočit důležitý zápas,“ přiznal Viktor Šimeček.

V podobné pozici byla Slavia i loni, nakonec se ale z titulu radoval čtvrteční soupeř. „Zbývají tři zápasy, do kterých musíme dát všechno. Doufám, že využijeme zkušenosti z minulé sezony. Je to jen na nás,“ uvědomuje si nejlepší hráč loňské sezony Juniorské ligy.

„Vidím závěr sezony dobře. Když utkání zvládneme na 100%, můžeme slavit titul,“ těšilo Františka Lišku.

Program juniorky v závěru sezony:

26. května 17:00: Slavia – Pardubice
2. června 13:00: Liberec – Slavia
5. června 15:00: Slavia - Ostrava

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články