Zápas ukázal naše rezervy, říká po Trenčínu trenér Beránek | SK Slavia Praha
Více

Zápas ukázal naše rezervy, říká po Trenčínu trenér Beránek

DUBNICE NAD VÁHOM – Slavia má za sebou druhý zápas slovenského soustředění. Po remíze se Senicí sešívaní tentokrát nestačili na slovenského vicemistra z Trenčína a brankou z penalty podlehli 0:1. Přínos utkání zhodnotil trenér Slavie Miroslav Beránek.
Co ukázal zápas s Trenčínem?
„Ukázal nám hlavně naše rezervy. Soupeř byl kombinačně lepší, moc velkých šancí si ale přesto nevytvořil. My jsme bohužel udělali chybu před penaltou, po které se Trenčín dostal do vedení a kontroloval hru. Je to pro nás informace o tom, jak se hráči s rychlým soupeřem a rychlým terénem vyrovnali.“

Zdálo se, že Slavii vyšla lépe druhá půle?
„I v té druhé půli ale byly rezervy. Špatně jsme dobírali hráče, špatné bylo jejich rozebírání. Dali jsme soupeři moc prostoru. Musí se hrát rychleji a někteří hráči s tím mají problémy.“

V čem soupeř Slavii přehrál?
„Byli silnější na míči, lépe kombinovali, my jsme se pod tlakem nenabízeli tak, jak by bylo na takový zápas potřeba. V utkání jsme ale zase viděli více hráčů a můžeme si pomalu dělat obrázek o tom, s kým můžeme počítat více a s kým méně.“

Co čeká tým ve zbytku tohoto týdne?
„Vrátíme se domů, budeme do soboty trénovat a v neděli nás čeká zápas s Budějovicemi. Zápasů už moc nezbývá, máme málo času, musíme všechno doladit a hlavně odstranit to, co se nám nedaří.

Další zápasový program A-týmu Slavie:

České Budějovice – Slavia, neděle 13. 7., 17:00, Písek
Olomouc – Slavia, sobota 19. 7., 17:00
Slovácko - Slavia, 1. kolo Synot ligy, sobota 26. 7., 20:15, Uherské Hradiště
Slavia - Ostrava, 2. kolo SL, pátek 1. 8., 20:15, Eden

Aktuálně

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

O tíze okamžiku, psychické odolnosti i výkonu Ogbua

14. 4. 2024
Jindřich Trpišovský hovořil s novináři po prohře 0:1 s Viktorií Plzeň o chybějící agresivitě, špatném pohybu, zraněních, síle soupeře či (ne)kvalitě v ofenzivní části. Nezapomněl však vyzdvihnout výkon Oscara Dorleyho s Igohem Ogbuem, který se vrátil do základní sestavy.

Chyběla vášeň, touha. Zbraně ale neskládáme

14. 4. 2024
Tomáš Vlček nejdříve soupeři zamezil ve skórování obětavým zákrokem na brankové čáře, ani on však nedokázal odvrátit porážku 0:1 na půdě Viktorie Plzeň. Příčiny neúspěchu i klíčové momenty popsal bezprostředně po konci duelu v Doosan Areně.

Další články