Trenér Beránek oslavil obnovenou premiéru vítězstvím | SK Slavia Praha
Více

Trenér Beránek oslavil obnovenou premiéru vítězstvím

UHERSKÉ HRADIŠTĚ/MĚSTSKÝ STADION - Trenér Beránek získal v obnovené premiéře na lavičce Slavie tři body. A nutno podotknout, že společně s realizačním týmem k vítězství přispěl vydařenými změnami v průběhu hry. „Střídající hráči měli na výhře velký podíl," přiznal kouč Slavie po utkání.
V prvním poločase se nám nelíbili i jiní hráči, to se někdy stává. Vystřídali jsme jednoho hráče před přestávkou, po přestávce tam přišel ještě Aldo Baéz. S Jardou Zmrhalem týmu pomohli, pak přišel ještě Karel Piták, který může tak na dvacet nebo třicet minut, a přinesl do hry velký přehled," popsal střídání kouč Slavie.

Soupeř byl dnes fotbalovější, to je potřeba si přiznat. My jsme se hledali, měli jsme tam spoustu pasáží, kdy jsme špatně přebírali hráče. Měli jsme problém s dlouhými míči na Doška. Jak už to tak ve fotbale bývá, dělali jsme všechno, co jsme mohli i se střídáním. Myslím, že střídání se nám povedla. Střídající hráči oživili hru. Povedl se nám jeden roh, vyrovnali jsme a pak nám narostlo sebevědomí. Soupeře to poslalo do kolen a my jsme využili takové jejich chvilkové nekoncetrovanosti nebo možná i frustrace. Dali jsme druhý gól, V závěru jsme výhru bránili a měli jsme štěstí. Můžeme hovořit o šťastném vítězství," komentoval trenér Slavie.

Po dlouhé době se v dresu Slavie v utkání prosadilo hned duo útočníku. To je pro nás velmi povzbudivé. O přestávce jsme k jejich výkonům měli výhrady, ale jsem rád, že jsme je oba nakonec nechali na hřišti až do konce. Oba si dali do sezony vysoké cíle co se týče vstřelených gólů, tak to dnes začali plnit," těší trenéra Beránka. Jak by ohodnotil výkon gólmana Hrubeše? Karel podal dobrý výkon stejně jako v celé přípravě. Pro nás to není žádné překvapení. Musí ale zůstat nohama na zemi," upozorňuje trenér.

Velkou měrou se na zisku tří bodů podíleli také slávisté v ochozech. Fanoušci Slavie byli fantastičtí celý zápas, vytrvale nás povzbuzovali. Myslím, že by zase mohla začít takové ta sounáležitost mezi hráči a diváky," zakončil trenér sešívaných.

Aktuálně

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Vysoké vítězství U14 nad Plzní, mladší dorostenci natáhli úspěšnou sérii

16. 4. 2024
Kluci z U14 předvedli proti Plzni skvělý výkon a porazili lídra soutěže 7:1. Mladší dorostenci vyhráli už páté utkání v řadě. Přípravkám se povedlo přátelské utkání v Liberci. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Čtyři branky Spartě a postup do finále poháru

15. 4. 2024
Slavistky si připsaly další velké vítězství, když v semifinále poháru porazily Spartu 4:0. Branky zařídily Khýrová a po změně stran McLaughlin, Nekesa a Veselá. Ve finále se utkají 8. května se Slováckem, které vybojovalo postup na penalty proti Slovanu Liberec.

Další články