Tři zápasy - sedm bodů: Devatenáctka rozjela boj o obhajobu | SK Slavia Praha
Více

Tři zápasy - sedm bodů: Devatenáctka rozjela boj o obhajobu

PRAHA - Devatenáctka má za sebou už tři utkání nového ročníku 1. ligy staršího dorostů, ve kterých zatím získala sedm bodů. Vstup do sezony vyšel i Slavii U18, která si poradila 4:0 s pražskou Admirou.
Slávistická devatenáctka má za sebou úvodní tři utkání 1. ligy staršího dorostu a za obhajobou mistrovského titulu vykročili svěřenci Martina Poustky poměrně úspěšně. Po výhrách nad Budějovicemi a Jabloncem a remíze s Hlučínem mají sedm bodů a skóre 8:3.

V paměti zůstane hráčům a fanouškům zejména úvodní výhra na hřišti českobudějovického Dynama. Všechny tři branky Slavie zaznamenal kanonýr Lukáš Batka, přičemž hlavně třetí gól, kdy z poloviny hřiště přehodil vyběhnuvšího gólmana, stál rozhodně za to.


„Až na domácí remízu s Hlučínem se nám výsledkově vstup do soutěže povedl,“ komentoval úvodní tři utkání s jistou mírou optimismu trenér U19 Martin Poustka. „Výkonnostně už to takové nebylo a moc dobře víme, na čem máme pracovat a že máme co zlepšovat. Věřím, že v příštích zápasech k výsledkům přidáme i lepší výkony,“ přiznával ale Poustka, že ne všechno ve výkonu jeho svěřenců bylo podle jeho představ.

České Budějovice - Slavia 0:3
Branky Slavie: Batka 3x
Slavia: Janalík - Jakab, Routek, Broukal, Gilian - Kocourek, Vavrouš - Veselý (46. Badocha), Pecháček, Doležal (46. Písačka) - Batka

Slavia - Hlučín 2:2
Branky Slavie: 25. Doležal, 90. Veselý
Slavia: Janalík – Jakab (62. Pelyak), Routek, Broukal, Gilian – Doležal (57. Písačka), Vavrouš, Kocourek (81. Sluka), Pecháček (70. Heřman), Žárský (57. Veselý) – Batka

Slavia - Jablonec 3:1
Branky Slavie: 6. a 88. z pen. Batka, 83. Kuchta
Slavia: Janalík – Jakab, Routek, Broukal, Gilian (46. Žárský) – Doležal (51. Písačka), Badocha (88. Ščuka), Pecháček (27. Kuchta), Kocourek (71. Pelyak), Veselý – Batka

Úvodní zápas vyšel i osmnáctce

Na úvod ligy si vysoké vítězství připsala i Slavia U18. Svěřenci trenéra Adama Petrouše rozstříleli na domácí půdě Admiru poměrem 4:0 a stejně jako o rok starší kolegové úspěšně vykročili za obhajobou titulu.

Trenér osmnáctky Adam Petrouš si pochvaloval hlavně úvod utkání: „Měli jsme výborný vstup do zápasu, spoustu krásných akcí a zaslouženě jsme se dostali do vedení. Soupeř přijel jen bránit,“ komentoval trenér. „Kluky ale chválím za přístup k zápasu a nasazení. Jsem rád, že jsme neinkasovali a věřím, že to mužstvu pomůže do dalších utkání,“ zakončil Adam Petrouš.

Slavia – Admira 4:0
Branky Slavie: Tichý, Vávra, Havlina, Čapek
Slavia: Lisa – Schulz, Husencký (46. Čapek), Hovorka, Tichý (60. Zajac) – Mařík, Slezák (46. Skuhravý) – Havlina, Čermák, Vávra (60. Gábor) – Heřman (60. Štochl)

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články