Miroslav Beránek: Jsem rád, že se dostali všichni do hry | SK Slavia Praha
Více

Miroslav Beránek: Jsem rád, že se dostali všichni do hry

CHRUDIM/LETNÍ STADION - Slavia přešla při svém vstupu do domácího poháru přes třetiligovou Chrudim a Miroslav Beránek byl rád, že se prosadil tým složený z širšího kádru mužstva. „Neměl by vzniknout dojem, že máme jen jedenáct hráčů,“ říká trenér sešívaných.
„Bylo to typické pohárové utkání, domácí byli namotivovaní, hráli dobře, hráli na doraz, my jsme se dostali do vedení, pak jsme si nechali dát gól po brejku, nebo jsme si ho spíš dali. O přestávce jsme si něco řekli, pak jsme dali jeden gól po standardce a další z brejku a pak už jsme zápas v pohodě dohrávali,“ zhodnotil vstup sešívaných do domácího poháru trenér Miroslav Beránek.

Trenéra těšilo, že mohl v akci vidět i další hráče z kádru. „Dnes hrál ze základní sestavy pouze Juhar, někteří hráči jsou zranění, takže by ani dnes nastoupit nemohli, proto jsme dali příležitost hráčům ze širšího kádru. Někteří měli delší zápasový výpadek, proto jsme je tam nechali celé utkání. Ale po té pauze to pro část z nich nebylo jednoduché, ať ze zdravotních důvodů či z důvodu toho, že vypadli z rytmu. Z toho důvodu jsme rádi, že se dostali všichni do hry,“ komentoval sestavu Slavie trenér.

Zápas se mohl vyvíjet i jinak. „Za stavu 2:1 tam šance soupeře byla, to si musíme přiznat, ale my jsme pak dali gól z brejku a zápas kontrolovaně dovedli do konce,“ poukazoval trenér na důležité okamžiky duelu.

Že by případná prohra v poháru narušila slávistickou pohodu, s tím trenér nesouhlasil. „Myslím, že by to narušení nebylo, ale nás by to mrzelo. Mrzelo by to zejména ty hráče, kteří se tu dnes prezentovali, protože pak by vznikl dojem, že máme jen jedenáct hráčů a to by oni určitě neradi, proto si myslím, že ve druhém poločase i přidali,“ vysvětloval motivaci týmu.

Utkání v Chrudimi sledovalo úctyhodných 2800 fanoušků. „Já jsem včera byl na devatenáctce a Luboš Kubík mi říkal, že tu budou dva tisíce lidí, což je pro mě signál, že se Slavia zase začíná zvedat, přijelo sem hodně slávistů, i když pršelo, a určitě to hodně atmosféře prospělo,“ chválil opět trenér přítomné diváky.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články