Chci před hráči smeknout, zhodnotil bojovný výkon trenér Beránek | SK Slavia Praha
Více

Chci před hráči smeknout, zhodnotil bojovný výkon trenér Beránek

MLADÁ BOLESLAV/MĚSTSKÝ STADION - Slavia prohrála druhý venkovní zápas v řadě, podruhé těsným rozdílem 1:2. Možná více než to ale trenéra Beránka děsí počet zraněných hráčů. „Mladí hráči jsou v reprezentaci, Balaj odletí reprezentovat do Albánie. Věřím, že Jakub Petr bude na pohár k dispozici. Ale uvidíme, ukáže to čas,“ vypočítává Beránek před pohárovým zápasem na Žižkově.
„Z mého pohledu jsme odehráli agresivní zápas s mnoha souboji jak na zemi, tak ve vzduchu. Padlo také velké množství žlutých karet. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, dali jsme gól, ale na můj vkus jsme obdrželi lacinou branku, před kterou jsme prohráli tři souboje za sebou,“ začal trenér Beránek hodnocení sobotního zápasu.

„Zranění hrála proti nám, museli jsme vystřídat Škodu a Nitrianského. O půli chtěl střídat Petr, který měl žaludeční problémy. Poprosili jsme ho ale, aby ještě chvíli vydržel, poté ho střídal Piták. Bohužel se zranil také Bílek a my jsme dohrávali v podstatě v deseti. Chtěl bych před hráči smeknout, do konce zápasu se rvali o to, abychom měli bod. Gratuluji domácím k vítězství,“ musel trenér připomenout nešťastné momenty zápasu v Boleslavi.

Miroslav Beránek se vrátil i ke zranění Jiřího Bílka, po kterém se náš stoper vrátil do hry. „Žádné úkoly jsem mu při návratu na hřiště nedával. Pouze aby byl na hrotu, kdyby byla standardka. Věděli jsme, že do hry nám moc nepomůže, ale smekám, že vydržel až do konce,“ pochválil Bílkovu bojovnost Beránek.

„Do první branky neměla Boleslav prakticky žádné šance, začala hrát vzduchem, tlačila se do koncovky. Vyhrála dva, tři souboje před gólem, šťastně odražený míč se dostal k jejich hráči a my jsme tam nebyli. Z mého pohledu šlo o laciný gól. V závěru poločasu ještě skórovali po standardce, což byl míč, který by projít neměl. Ale takhle to ve fotbale chodí,“ ohlédl se trenér za inkasovanými brankami.

Závěrem trenér zrekapituloval neveselou bilanci marodky svého týmu. „Škoda má natažený vaz pod kolenem, Nitrianský má natažený postranní kolenní vaz, Bílek si ve výškovém souboji při dopadu otočil kotník. Martin Juhar měl před zápasem vysoké horečky, infuze nezabrala a musel zůstat doma. Mohl by být připravený už na pohár. Mladí hráči jsou v reprezentaci, Balaj odletí reprezentovat do Albánie. Věřím, že Jakub Petr bude na pohár k dispozici. Ale uvidíme, ukáže to čas,“ zakončil trenér Beránek.


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články