PŘÍBĚH ZÁPASU: Držíme, držíte | SK Slavia Praha
Více

PŘÍBĚH ZÁPASU: Držíme, držíte

PRAHA/EDEN - Kvůli pohárovému intermezzu vám o něco později přinášíme další díl rubriky Příběh zápasu, ve kterém se vrátíme k zápasu Slavie v Mladé Boleslavi. Detailně jsme se tentokrát zaměřili na statistiku držení míče.
Slavia se po šestém kole drží mezi nejlepšími týmy tabulky. I přes těsnou prohru v Boleslavi patří sešívaným druhé místo, Milan Škoda navíc i přes svůj krátký pobyt na hřišti přidal svůj šestý zásah v ročníku a osamostatnil se na čele tabulky střelců. V čem ale Slavia ve všech letošních ligových zápasech bez rozdílu příliš nevynikala, bylo držení míče. My jsme se v utkání proti Boleslavi zaměřili právě na tuto statistiku a co nejpodrobněji vám ji přiblížíme.

Slavia v Boleslavi rychle vedla, ke konci prvního poločasu se ale svěřenci trenéra Beránka soustředili spíše na obrannou činnost, míč měli na svých kopačkách domácí fotbalisté a do šaten už se šlo za pro Slavii nepříznivého stavu. Ve druhé půli se sešívaní rvali o zisk alespoň jednoho bodu, hra se vyrovnala a šance přišly na obou stranách. Výsledek ale už bohužel zůstal nezměněn.

Celková statistika držení míče je vcelku vyrovnaná. 54 % pro Boleslav, 46 % pro Slavii. Ve srovnání s předchozími zápasy jde pro sešívané o příznivá čísla. Proti Plzni držela Slavia míč 34 % času, v Teplicích pak 44 %.

Nejhorším obdobím, bereme-li v potaz držení míče, byla pro Slavii shodně 15. až 30. a 31. až 45. minuta. Domácí měli v těchto fázích na kopačkách míč 61 % času. Naopak nejvíce měla Slavia míč pod kontrolou v závěru zápasu. Mezi 75. a 90. minutou drželi míč pro změnu v 60 % červenobílí.

Přilepený ke slávistickým kopačkám byl míč v zápase celkem 19 minut, jen o tři minuty déle ho pak měli v držení domácí. Co se týče průměrné doby jednoho držení, u Slavie to bylo 8 sekund, u boleslavských fotbalistů 9 sekund. Jediné držení míče, které trvalo déle než 45 sekund, mají na svém kontě domácí. Bílomodří měli i více akcí, které trvaly alespoň 15 sekund – 23 oproti 17 slávistickým.




Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články