Beránek po Brnu: Pokud se hráči poučí, má i porážka smysl | SK Slavia Praha
Více

Beránek po Brnu: Pokud se hráči poučí, má i porážka smysl

PRAHA/EDEN - Po třech domácích výhrách přišla první prohra. Slavia podlehla Zbrojovce Brno 1:3 a trenéra Beránka mrzely hlavně neproměněné šance. Zároveň trenér ukázal, proč na začátku sezony brzdil přehnaný optimismus. „Víme, že ta cesta vzhůru nebude přímá, že výpadky přijdou. Z každé, byť nepříjemné porážky a nepovedených herních situací se chceme poučit."
„Výsledek je pro nás jistě velmi nepříjemný,“ začal své hodnocení první domácí prohry trenér Miroslav Beránek. „Co se týče utkání, vstoupili jsme do něj dobře. Podnikali jsme rychlé útoky, z jednoho z nich jsme vstřelili vedoucí gól, několik dalších po pravé straně jsme však finálně nezvládli. Místo toho, abychom navýšili vedení, lacině jsme inkasovali po standardní situaci, stejně jako se nám to stalo už v Boleslavi,“ komentoval klíčové okamžiky zápasu.

Gól ze standardky s námi zacloumal

Do druhé půle pak šli sešívaní s cílem změnit vývoj zápasu. „Věděli jsme, že do druhého poločasu musíme některé věci změnit, zvýšili jsme aktivitu, vytvořili si spoustu šancí. Bohužel, aktivní patnáctiminutovku završil dalším gólem ze standardky soupeř. Ten s námi zacloumal a bylo vidět, že tam pak bylo více snahy a více nahodilosti než kvality. Když přišel třetí gól soupeře, vzedmuli jsme se ještě k náporu, ale šance jsme neproměnili. Soupeř své šance proměnil, tudíž jsme prohráli,“ shrnul porážku trenér Beránek.

Nemůžeme vyhrát, pakliže neproměníme šance

Trenér si byl vědom i slabin, které Slavia v utkání měla. „Víme, že ta cesta vzhůru nebude přímá, že výpadky přijdou. Bylo vidět, že nás poznamenala zranění a nemoci, hráči sice nastoupili, protože chtěli hrát, ale projevilo se to. Za druhé, nemůžeme vyhrát, pakliže neproměníme šance, kterých jsme dnes měli možná nejvíc za celý podzim. Nebyli jsme produktivní, proti Plzni jsme si vytvořili jednu, dvě a dali jsme gól,“ komentoval trenér efektivitu týmu.

Utkání se muselo v polovině druhého poločasu přerušit, kvůli vhozeným předmětům na hrací plochu. „Bylo to velmi nepříjemné, moc mě to mrzí, odpadky nebo další předměty na hřiště nepatří. Ztratili jsme na tempu a pomohlo to soupeři, který byl ve vedení, využil toho,“ komentoval trenér přerušení zápasu.

Pokud se z ní hráči poučí, pak má porážka smysl

Miroslav Beránek také potvrdil, že podobné zápasy byly důvodem, proč na začátku sezony brzdil euforii. „Do konce podzimu se ukáže, jak jsme na tom. Zdůrazním znovu, že není možné během dvou, tří měsíců ze samého dna vyskočit na samý vrchol. To by bylo zvláštní, nevypovídalo by to o kvalitě ligy. Naším cílem a filozofií je, že z každé, byť nepříjemné porážky a nepovedených herních situací se chceme poučit. S jednotlivými hráči je rozebereme a budeme se snažit, aby se neopakovaly. Pokud se z ní poučí, pak má porážka smysl,“ hledal pozitiva trenér.

Ztrátu se pokusíme stáhnout už v Ďolíčku

Jaké plány má trenér na příští týden? „Zanalyzujeme si zápas, pustíme si klíčové momenty, probereme si zajímavé situace. Jsem rád, že máme týden na přípravu. Na Bohemku momentálně ještě nemyslím. Teď se z toho otřepeme, porážky na cestě přijít mohou. Budeme se hráčům snažit zvednout sebevědomí, zanalyzujeme hru Bohemky a pokusíme se stáhnout tu ztrátu už v Ďolíčku,“ dodal trenér k nadcházejícímu vršovickému derby.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články