Nejlepší příležitost odčinit poslední zápas. Slávisté vyhlíží derby | SK Slavia Praha
Více

Nejlepší příležitost odčinit poslední zápas. Slávisté vyhlíží derby

PRAHA/EDEN – S dobrou zprávou, že bude na sobotní derby s pořadovým číslem 282 v Edenu vyprodáno, začala předzápasová tisková konference. „Jsme sice spíše v pozici outsidera, ale kůži nedáme zadarmo,“ říká před utkáním se Spartou trenér sešívaných Miroslav Beránek. „Respektujeme jejich kvalitu, je to pro nás ale nejlepší příležitost odčinit minulý zápas,“ dodává kapitán Slavie Martin Latka.
Trenér Slavie Miroslav Beránek kvitoval vyprodaný Eden. „Už na předchozích tiskových konferencích jsem říkal, že jsem přesvědčen, že Eden vyprodáme. Myslel jsem si, že to bude se Spartou,“ nepřekvapila trenéra přitažlivost 282. derby.

„Myslel jsem si ale, že do zápasu půjdeme z lepší výchozí pozice, než v jaké se v současnosti nacházíme. Výkon na Bohemce nás nepotěšil, ten zápas jsme si zanalyzovali a je pozitivní, že hráči viděli problémy stejně, jako my. Od toho může začít náprava,“ dodal ještě k nepovedenému utkání minulého kola Beránek.

Pak už ale trenér hleděl k nadcházejícímu zápasu. „Tento týden, se chystáme na derby, říká se sice, že derby nemá favorita, my jsme však spíš v pozici outsidera. Nicméně kůži nechceme dát zadarmo,“ dodal trenér sešívaných.

„Co se týče klimatu v kabině a odhodlání, vše je v pořádku. Co se týče těch herních věcí, všichni viděli, co nám v minulém zápase nefungovalo. Ta první utkání, která jsme vyhráli, jsme hráli na hranici sebeobětování. To nám na Bohemce chybělo. Proti Spartě musíme předvést výkon jako proti Plzni nebo Liberci,“ ví Miroslav Beránek.

V sobotním zápase bude pravděpodobně chybět Milan Nitrianský, který v posledním zápase obdržel červenou kartu. „Disciplinární komise je zítra, ale očekáváme, že trest na minimálně jeden zápas dostane,“ komentoval situaci okolo obránce sešívaných trenér.

Dalším, kdo do zápasu nemůže zasáhnout, je Bekim Balaj. „Balaj nemůže proti Spartě dle smlouvy nastoupit. Je to realita, kterou jsme věděli, už když se přestup uskutečňoval. Bereme to jako fakt, chtěli jsme ho tady, ale musíme se s tím vyrovnat. Patří to k fotbalu,“ dodal Miroslav Beránek.

Co se týče marodky, situace se naopak vylepšila. „Dnes poprvé trénoval Karel Piták, zdravotně jsme v pořádku,“ těšilo trenéra a upřesnil i stav dlouhodobě zraněných hráčů. „Berkovec je čerstvě po operaci, teď má čtrnáct dní klidu, pak bude čtrnáct dní rehabilitovat a pak už bude mít individuální trénink. Z trojice Mikula, Mičola a Vyhnal má zpět do hry nejblíže Mikula, u dalších dvou nevíme, zda ještě stihnout podzimní část ligy,“ objasnil situaci trenér.

Máme nejlepší příležitost odčinit Bohemku, ví kapitán

Kapitán Martin Latka zavzpomínal na své poslední derby. „Taky jsme tehdy do utkání vstupovali v roli outsidera. Máme nejlepší příležitost v sobotu odčinit minulý zápas a výkon, který jsme předvedli na Bohemce. Musíme změnit vše, co jsme tam předvedli, a pokusit se zvládnout derby,“ má jasno slávistický stoper.

Jaké jsou silné stránky rivala z Letné, i to komentoval kapitán sešívaných: „David Lafata má ohromnou formu, dokazoval to i minulou a předminulou sezonu. Nesmíme mu dát metr prostoru, dokáže ten prostor využít a chyby, které bychom udělali, potrestat. Sparta má ale řadu individualit. Krejčí, Hušbauer nebo Matějovský jsou další hráči, na které si musíme dát pozor. Kvalitu soupeře známe a respektujeme, musíme se proto vyvarovat chyb,“ dodává k derby Latka.

Pro Alda Baéze je sobotní derby premiérové: „Je to mé první derby, těším se na něj. Povídali jsme si o zápase s klukama, každý ví, jak Sparta hraje a jak je silná. Moc se na to těším,“ usmíval se argentinský záložník.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články