Minimálně na bod jsme měli, říká Latka po derby | SK Slavia Praha
Více

Minimálně na bod jsme měli, říká Latka po derby

PRAHA/EDEN - Kapitánovi Martinu Latkovi se 282. derby nehodnotilo lehce. Slavia neproměnila své šance a dvakrát inkasovala z kopačky Davida Lafaty. „Rozhodl první gól z rohu, kdy David dokázal zužitkovat prostor, který jsme mu dali. Já jsem tam byl nejblíž, padá to na můj vrub,“ litoval slávistický stoper, který den po zápase oslavil třicáté narozeniny.
Prohra v derby na domácí půdě, asi je zbytečné se ptát, jaké jsou pocity…
„Je to samozřejmě veliké zklamání, protože si myslím, že jsme minimálně na bod měli. Ať už šancemi, které jsme si vytvořili a z nichž jsme měli nějakou proměnit."

Není ten výsledek až krutý, vzhledem k průběhu zápasu?
„Tolik šancí jsme si v sezoně v jednom utkání ještě nevytvořili, ale při naší smůle jsme dnes žádnou neproměnili. Výborný Bičík všechno zlikvidoval."

Vyčiníte klukům neproměněné šance?
„Nevyčiním, protože bych měl vyčinit hlavně sám obě, že jsem při prvním gólu nepohlídal prostor.“

Vidíte důvod porážky v těch neproměněných šancích?
„Samozřejmě, rozhodl ten první gól z rohu, kdy David Lafata dokázal zužitkovat prostor, který jsme mu dali. Já jsem tam byl nejblíž, padá to na můj vrub.“

Před derby jste říkali, že se připravujete na Lafatu, nesmíte mu dát prostor…
„Hrajeme prostorově, je jedno, jaký hráč tam vyplave. Svůj prostor by měl mít ale každý hráč obsazený.“

Jak se brání David Lafata?
„Těžce, jakmile má trošku prostoru, dokáže ho zužitkovat. I u prvního gólu si to velice dobře našel a přeskočil mě. Myslím, že to byla moje chyba, že jsem měl jít dřív nebo být výš postavený. Objevil se tam za tím blokem, ale já jsem tomu byl nejblíže, takže si myslím, že bych tam mohl být já."

Pak přišel druhý gól. ….
„Tam se to odrazilo před bránu, skočilo to a David už to tam dorazil. Mezitím jsme měli několik šancí, které musíme proměnit. Jak už jsem říkal, tolik šancí jsme si snad nevytvořili od začátku sezony.“

Jaké to pro vás bylo derby?
„Bylo hodně podobné jako ta ostatní, jen s tím rozdílem, že bylo více šancí. Není běžné, že by v posledních derby bylo tolik šancí. V tom to bylo možná trochu výjimečné.“

Je to nejen porážka se Spartou, ale pátá soutěžní porážka v řadě. Co to s vámi udělá po tom povedeném vstupu do sezony?
„My jsme apelovali na to, že po vstupu jsme dvakrát vyhráli šťastně, ať už na Slovácku nebo s Plzní. To jsme všichni brali v potaz. Věděli jsme, že nás čeká těžká série a tu bohužel nezvládáme. Tyto porážky nás stojí zaprvé propad tabulkou a zadruhé samozřejmě i ztrátu sebevědomí. Myslím si ale, že dnešní výkon nebyl špatný a měli jsme ho jen vyjádřit bodově. Není to příjemné, chtěli jsme v derby bodovat a výkon byl podstatně lepší než na Bohemce. Nedá se nic dělat, musíme se snažit teď v Jihlavě."

Atmosféra byla divoká, přerušovalo se, nerozhodilo vás to?
„Je to škoda, protože jsme měli i trošku tlak, ale s tím se nedá nic dělat, nebylo to poprvé. Dnes to navíc bylo oboustranné, fanoušci Sparty i Slavie, to lze asi těžko ovlivnit. Já bych se na to nechtěl vymlouvat, protože my jsme šancí měli hodně a Sparta z těch svých vytěžila maximum."

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články