PŘÍBĚH ZÁPASU: Vražedné derby? | SK Slavia Praha
Více

PŘÍBĚH ZÁPASU: Vražedné derby?

PRAHA/EDEN - Pražské derby je bezesporu jedním z nejvypjatějších, ne-li tím úplně nejvypjatějším zápasem sezony. Odráží se to ale i na počtu faulů, soubojů a karet? Podívali jsme se v naší rubrice Příběh zápasu.
Vzali jsme počty faulů, soubojů nebo žlutých karet v derby a porovnali je s dalšími domácími zápasy této sezony. Výsledek může být pro někoho překvapivý: V derby se Spartou se faulovalo nejméně ze všech dosavadních domácích zápasů Slavie v této sezoně.

Celkem 21 faulů si oba týmy rozdělily v poměru 9 faulů slávistů a 12 sparťanů. Na obranné polovině faulovala Slavia sedmkrát, Sparta pětkrát. Zatím nejtvrdším, alespoň co do počtu faulů, zápasem v Edenu byl souboj se Slovanem Liberec - 29 faulů si oba týmy rozdělily v poměru 12:17. Ve zbylých dvou domácích zápasech Slavie se faulovalo shodně osmadvacetkrát. S Baníkem v poměru 10:18, s Brnem v poměru 16:12. Z uvedených čísel je také vidět, že kromě zápasu se Zbrojovkou byli hosté vždy tím týmem, který v Synot Tip Areně fauloval vícekrát.

V derby padly čtyři žluté karty, tři pro slávisty, jedna pro letenské. Stejný počet i stejný poměr napomínání padl i v zápase se Zbrojovkou, třikrát se pak žlutilo v soubojích s Libercem a Baníkem. Pouze v zápase se Slovanem to pak byli hosté, kdo viděl více žlutých karet (1:2).

Vraťme se ale k derby. Statistiky napočítaly v zápase celkem 196 soubojů a úspěšněji si v nich počínali slávisté. Vítězně vyšel hráč v červenobílém dresu celkem ze 102 soubojů, což znamená 52 % úspěšnost. Lépe si sešívaní vedli i ve vzdušných soubojích, tam byli vítězní ve 34 ze 63 případů, tj. v 54 % případů. Rovněž statistika ztrát je příznivější pro Slavii. Sešívaní předvedli 98 ztrát (25 na vlastní polovině), Sparta celkem 111 (18 z toho na vlastní polovině).


Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články