V sobotu od 17:00 v Jihlavě, která vyměnila trenéra | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 17:00 v Jihlavě, která vyměnila trenéra

PRAHA – Slavii čeká před reprezentační pauzou utkání na Vysočině. V rámci 10. kola SYNOT ligy se sešívaní utkají s poslední Jihlavou, která v týdnu vyměnila trenéra. Utkání začíná v sobotu v 17:00.
Bývalého slávistického kouče Petra Radu nahradil na lavičce Vysočiny Jihlava Roman Kučera. Co od této změny očekává trenér Slavie Miroslav Beránek? „Zvýšenou motivaci hráčů tak, jak to bývá. Pro nás je to z tohoto pohledu náročnější. Na druhou stranu máme určité zdravotní problémy, ještě přesně nevíme, koho budeme moci do utkání nasadit,“ uvedl trenér Miroslav Beránek.

Jisté je, že do utkání nezasáhnou dlouhodobí marodi Vyhnal, Mičola, Berkovec a Mikula. Posledně jmenovaný by měl ale od pondělí začít trénovat s týmem. „Je to tak, v pondělí bych chtěl jít do tréninku,“ vysvětluje pravý obránce.

Jihlava je v tabulce poslední a stejně jako Slavia v posledních duelech nebodovala. „Očekávám, že oba týmy budou chtít bodovat. Nám se v poslední době výsledkově nedařilo stejně jako Jihlavě. Měl by to být zápas se vším všudy,“ pokračuje trenér, jehož mužstvo bude chtít navázat na utkání se Spartou. „Výkonnostně ano, ale výsledkově bychom to pochopitelně nejraději změnili,“ přidal kouč Slavie.

Podobně hovoří záložník Aldo Baéz, který se svými spoluhráči bude chtít v sobotu získat tři body. „Chceme konečně vyhrát. Máme za sebou špatnou sérii, takže bychom chtěli potěšit sebe i fanoušky,“ vysvětluje argentinský středopolař.

Jak vnímá Baéz změnu trenéra na lavičce Jihlavy? „Bude to pro ně pozitivní. Jsou v tabulce poslední, takže to pro nás bude určitě těžký zápas. Musíme se na to připravit, bude to náročný duel. Oni musí bodovat a my také. Navíc venku bychom chtěli určitě vyhrát,“ líčí Baéz.

Před týdnem Slavia doma smolně prohrála se Spartou. „Podali jsme ale velmi dobrý výkon, měli jsme hodně šancí. Škoda, že jsme nedali gól, ale určitě jsme se zlepšili oproti zápasu na Bohemians. Bylo by skvělé, kdyby se nám povedlo získat body venku,“ přeje si před sobotním duelem na Vysočině letní posila Slavie.

Křídelní záložník Václav Prošek věří, že sešívaní budou úspěšní. „Trenéři nás připravují na různé situace, které můžou v zápase nastat. Očekávám, že si přijedeme pro výhru a získáme tři body,“ hledí k duelu s posledním celkem tabulky Prošek s optimismem.

„Jihlavští hráči se budou chtít před novým trenérem ukázat. Vždycky to tak bývá a bude tomu tak i teď. V derby jsme podali dobrý výkon a věřím tomu, že když předvedeme stejný výkon, tak v Jihlavě uspějeme,“ doufá krajní záložník.

Jan Mikula, který by se dle svých slov měl do tréninku vrátit v pondělí, sice do utkání v Jihlavě nezasáhne, mohl ale předat realizačnímu týmu cenné rady. Vždyť v minulé sezoně na Vysočině úspěšně hostoval. „Čekám vyrovnané utkání s lepším koncem pro nás. Předpokládám, že domácí budou hrát ze zajištěné obrany se snahou o rychlé brejky, které jim často vychází,“ upozorňuje Mikula, který bude spoluhráčům na místě fandit. „Pojedu se podívat,“ usmívá se na závěr.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články