Třetí zápas bez gólu, to se pak nevyhrává | SK Slavia Praha
Více

Třetí zápas bez gólu, to se pak nevyhrává

JIHLAVA/MĚSTSKÝ STADION - Čekání na ligové body trvá pro Slavii už od 23. srpna, kdy před reprezentační přestávkou porazila Plzeň. Teď následuje další pauza a trenér Miroslav Beránek bude mít těžký úkol dát tým dohromady po sérii proher. „Budeme se snažit, abychom se zdravotně i mentálně dali do pořádku," plánuje po Jihlavě trenér sešívaných.
„Do začátku utkání jsme vstoupili aktivně, věděli jsme, že to bude obtížný zápas vzhledem k tomu, v jaké situaci je Jihlava. I my jsme ale v nelehké situaci, přesto jsme do zápasu vstoupili lépe a dokázali jsme získat nějaké standardky,“ ohlédl se Miroslav Beránek za úvodem utkání, ve kterém sešívaní hrozili hlavně po rohových kopech.

Kolem dvacáté minuty jsme ale zkazili několik míčů, do hry se vloudila nervozita, ztratili jsme sebedůvěru a po naší chybě domácí vstřelili branku. Do poločasu bylo vidět, že s námi ten gól zamával, kupily se nepřesnosti, neudrželi jsme balon,“ postěžoval si trenér Slavie na další průběh první půle.

„V kabině jsme se snažili na hráče působit, udělali jsme změny o půli i v dalším průběhu poločasu. Jihlava se zatáhla, hráli z bloku a my jsme to neřešili optimálně. Dostali jsme se sice k brance akcemi z boku, ale chybí nám optimální řešení a šance jsme nedali. Proti zhuštěné obraně asi nemáme takovou kvalitu, abychom kompaktní blok dokázali přehrát. Z postupného útoku jsme za deset zápasů žádný gól nedali,“ snažil se Beránek najít hlavní příčinu série nepovedených utkání.

Problém vidí trenér i v individuálním řešení útočných akcí. „Individuálně jsme kazili, a když deset hráčů ztratí během několika minut balon, tak zákonitě hraje soupeř. Apelovali jsme na hráče, aby si kombinaci lépe připravili, ale na můj vkus jsou některé věci zase příliš pomalé, abychom se dostali k finální fázi. Když už se tam dostaneme, tak nás limituje přesnost centru nebo přihrávky. Třetí zápas bez gólu, to se nevyhrává. Šance si vytváříme, gól jsme ale nevstřelili,“ pokračoval Beránek.

Slavii chyběli Martin Latka s Milanem Škodou, i k jejich zdravotnímu stavu se trenér vrátil. „Latka se škodou jsou zranění, tento týden pro ně bude regenerační, tak abychom je připravili na další utkání. Je výhodou, že je reprezentační přestávka, budeme se snažit, abychom se zdravotně i mentálně dali do pořádku. Kapitán a nejlepší střelec týmu chybí vždycky, ale na jejich absenci to nesmíme svádět. Máme tu dost hráčů, kteří mohou převzít zodpovědnost. Prohráli jsme jako tým,“ zakončil své hodnocení Beránek.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články