Výsledky mládeže: Víkend pražských derby | SK Slavia Praha
Více

Výsledky mládeže: Víkend pražských derby

PRAHA - Kromě devatenáctky, která ve velkém derby přehrála Spartu, se uplynulý víkend nesl v duchu derby malých. U17 si poradila s Duklou, U16 si se stejným soupeřem připsala remízu. Mladší žáci se pak představili na Bohemce.

U19

Slavia – Sparta 2:0

Podrobnosti z vítězného derby devatenáctek si můžete přečíst zde.

U18

Slavia – Sokolov 4:3pen

Branky Slavie:
2 Čermák, Heřman

Komentář trenéra Adama Petrouše:
Přijel k nám kvalitní soupeř, který hrál agresivně a kombinačně. Řadil bych toto utkání jako nejkvalitnější, co jsme měli možnost hrát, a přispěl tomu Baník Sokolov. Kluci se vyrovnali s agresivní hrou a nebáli se kombinovat. Zápas se hrál od první minuty ve vysokém tempu a všichni to zvládli na výbornou. Zaslouženě jsme šli do dvougólového vedení po krásné akci po levé straně a zakončení Čermáka. Druhý gól padl po tlaku na míč a získání balonu Heřmanem, který krásnou střelou rozvlnil sít. Do poločasu stačil soupeř snížit a ihned z kraje druhé půle jsme inkasovali po fatální hrubce pana rozhodčího, který zápas nezvládl. V poslední desetiminutovce jsme šli po rohovém kopu do vedení po druhé brance Čermáka, ale vzápětí jsme kvůli nekoncentrovanosti inkasovali na 3:3. Na pokutové kopy jsme zápas vyhráli. K vidění byla kvalitní hra obou mužstev, a proto chválím předvedený výkon jak náš, tak soupeře.

U17

Dukla – Slavia 1:4 (0:2)

Branky Slavie: 3 Krejdl, Král

Sestava Slavie: Levíček, Kaník (41 Stropek), Žežulka (56. Pek), Vyskočil (71. Semrád), Pardubský, Král, Souček, Bucha, Krejdl, Novák (63 Kovařík), Havrda (49. Lauricella)

Komentář trenéra Miroslava Jíry: Sobotní derby s Duklou na Strahově jsme nezačali vůbec špatně. Hned od úvodu zápasu jsme diktovali tempo hry a byli fotbalovějším a dominantnějším týmem na hřišti. Během prvního poločasu jsme si dokázali vypracovat poměrně dost střeleckých příležitostí, ale trefili jsme se pouze dvakrát. V 17. minutě jsme rozehráli rychlou akci po ose Bucha – Krejdl – Král a právě posledně jmenovaný záložník Král levačkou vstřelil první branku tohoto zápasu. Ve 34. minutě zahrál Pardubský dlouhý aut do pokutového území soupeře, Novák výborně přiťukl Krejdlovi a ten rychlou střelou zvýšil již na 2:0 pro hostující Slavii.
Druhý poločas už nebyl z naší strany tak povedený a naopak domácí přidali hodně na pohybu i důrazu. Přesto jsme v 60. minutě udeřili opět my, když útočník Krejdl zachytil chybnou rozehrávku soupeře a propálil domácího brankáře. V 69. minutě byl v pokutovém území soupeře faulován skvěle hrající útočník Krejdl a proměněnou penaltou pečetil svůj povedený výkon hattrickem. Dukla pak v 70. minutě pouze snížila díky standardní situaci na konečných 1:4 pro hostující Slavii.
Kluci především v prvním poločase přenesli do zápasu herní situace, které jsme v týdnu pečlivě trénovali, a náš fotbal byl obrazem naší kvalitní týdenní tréninkové práce. Jen mě mrzí, že po určité době v zápase přišlo opět uspokojení většiny hráčů a začali jsme hrát pohodlný fotbal, kdy řada hráčů včetně těch střídajících hrála pod svoje možnosti. Myslím si, že s tímto přístupem rozhodně nemůžeme být proti Bohemce a Spartě úspěšní. Jsou před námi další dvě derby a rozhodně máme co zlepšovat.

U16

Dukla – Slavia 1:1 (1:0)

Branka Slavie:
Mareš pen.

Sestava Slavie: Radimský – Schneider, Straka, Mareš, Kotěra – Beňo, Havránek, Bielesz (52. Suk) – Petrák (73. Douděra), Lauricella, Sodoma

Komentář trenéra Petra Karocha: V zápase s Duklou nastalo zlepšení oproti posledním dvěma prohraným soubojům. Zlepšení se zatím týkalo hlavně nasazení a agresivity. V ovládání míče a v řešení herních situací máme i nadále obrovské rezervy. Hra byla většinou vyrovnaná a plná soubojů s mnohými nepřesnostmi na obou stranách. Výsledek celkem odpovídá průběhu zápasu, i když jsme měli více příležitostí ke vstřelení branky (mimo jiné i dvě nastřelené tyče).

U15

Slavia – Hradec Králové 0:10 (0:7)

Sestava Slavie: Vondráček – Bárta, Drozda, Škarda, Slavata (36. Petrila), Vaněk (36. Nový), Pek (36. Novák), Valenta – David (36. Šimůnek), Krobot (50. Ielitro), Hrobník

Komentář trenéra Rostislava Kohoutka:
Lekce z fotbalu, produktivity, herního pojetí, přístupu a nasazení. Soupeř z Hradce nám ukázal, jak se hraje fotbal. Bohužel jsme se nedokázali vyrovnat ani přiblížit k jakékoli složce sportovního výkonu, která rozhoduje o úspěšnosti v utkání. Kluci z Hradce jednoduše, účelně kombinovali a téměř se stoprocentní úspěšností zakončovali své akce. I my jsme si v průběhu celého utkání vytvořili 4 až 6 dobrých příležitostí ke vstřelení branky, ale nedokázali jsme je využít. Je jen škoda, že při narůstajícím nepříznivém skóre se naši kluci odevzdají, na místo toho, aby bojovali za barvy, které nosí na sobě. Výsledek 0:10 je vysoký, reálný a my se za něj musíme omluvit.

U14

Slavia – Hradec Králové 4:1 (2:0)

Branky Slavie:
2 Brojo, Danko, Eichler

Komentář trenéra Ondřeje Jury: Na domácím hřišti jsme přivítali Hradec Králové, který doposud disponoval stejným bodovým ziskem jako my, což předpovídalo zajímavé utkání. My jsme se v týdnu potýkali s četnou marodkou, která negativně poznamenala počet hráčů na lavičce náhradníků. Přesto jsme utkání zvládli na výbornou, po úvodním oťukávání jsme na hřišti téměř celý zápas dominovali. Jak bývá naším zvykem, dokázali jsme opět zahodit dvě ložené šance a skóre tak otevřeli až ve 21. Minutě. Danko předvedl krásnou individuální akci, prokličkoval se přes pět bránících hráčů, pohrál si s brankářem a trefou do prázdné branky poslal náš tým do vedení. Do poločasu přidal druhou branku Brojo, když se trefil ze střední vzdálenosti.
Na začátku druhé půle jsme na chvíli polevili v koncentraci a soupeř ihned trestal snížením. Dokázali jsme však bleskově odpovědět a po brankách Broja a Eichlera jsme dokráčeli k zaslouženému vítězství. Rád bych pochválil celý tým za kvalitní kombinační ofenzivní výkon, který byl umocněn zodpovědným a organizovaným bráněním. Po dlouhé době jsme nedělali v obraně laciné chyby a soupeře tak pustili do zakončení sporadicky. Doufáme, že podobné výkony budou pokračovat v následujících zápasech.

U13

Bohemians 1905 – Slavia 2:6 (1:4)

Branky Slavie:
2 Křišťan, 2 Veliký, Kopáček, Hrubeš

Komentář trenéra Martina Hladíka:
Tento zápas byl pro nás opravdu těžkou zkouškou. Hrálo se na menším hřišti a těžkém nerovném terénu, což brzdilo kvalitu naší kombinační hry, ve které jsme měli tentokrát rezervy. Je také pravda, že naše kombinace se nám příliš nedařila kvůli výbornému obrannému výkonu soupeře, který nám vůbec nedával prostor. Toto vyrovnané utkání jsme přesto dokázali zaslouženě vyhrát a chtěl bych hráčům poděkovat za to, že se dokázali vyrovnat s těžkým terénem a velmi dobrým soupeřem.

U12

Bohemians 1905 – Slavia 3:2 ( 1:1)

Branky Slavie:
Veliký, Šimoník

Komentář trenéra Pavla Vyhnala: Zápas měl podobný scénář jako minulý týden. Proti soupeři, který disponuje nějakými fyzickými dispozicemi, je schopna se prosadit jen určitá skupina hráčů. Je zřejmé, že sestavené sedmičky budeme muset jinak poskládat!

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články