Liga mistryň: Svátek ženského fotbalu v Edenu | SK Slavia Praha
Více

Liga mistryň: Svátek ženského fotbalu v Edenu

PRAHA/EDEN - V Edenu se vše chystá na středeční zápas ženské Ligy mistrů mezi Slavií a Barcelonou. Pro slávistky, které si musely stejně jako jejich katalánské soupeřky vzít volno v práci a ve škole, je utkání velkým svátkem. „Doufám, že si to užijeme především na hřišti," říká před středečním utkáním kapitánka Blanka Pěničková.
„Čeká nás zápas Ligy mistryň, kde jsme se dostali mezi 32 nejlepších týmů. Zápas je pro nás velkým svátkem,“ zahájil tiskovou konferenci před středečním utkáním s Barcelonou trenér slávistických žen Anton Mišovec.

„Přípravu na Barcelonu jsme zahájili už v rámci zimní přípravy, kdy jsme sehráli utkání s Bayernem, Neulengbachem, Medykem Konin nebo Slovanem Bratislava. Pak jsme odehráli jarní část ligy a v létě dobře obsazený turnaj v Maďarsku, kde byl naším soupeřem například Ferencváros. Intenzivnější příprava pak probíhala v posledních dvou až třech týdnech, nezávisle na ligových soupeřích,“ objasnil trenér, jak se slávistky chystají na své katalánské soupeřky.

Trenér Mišovec následně i přiblížil, na co se v přípravě zaměřovali. „Říkal jsem holkám, co je silná nebo slabší stránka Barcelony. Doufám, že toho využijeme, úplně bych to nekonkretizoval, ale vím, že můžeme být silní ve standardních situacích a také co se týče naší aktivní hry,“ poodhalil.

Zda je v ženském týmu Barcelony nějaký „Messi“, na kterého by si slávistky měly dát pozor, nechtěl trenér příliš specifikovat. „Mají hodně kvalitních hráček, takové tři, čtyři. Dvě krajní hráčky Corraderu a Romeo. Pak je tam Alexie, která hraje účelově a je střelecky potentní,“ upozornil na nebezpečí v dresu soupeře Anton Mišovec.

Kapitánka Blanka Pěničková
se také netajila tím, že se na utkání těší. „Pro mě je to největší odměna, jsem velký fanoušek mužské Barcelony. Splnil se mi sen, že nám je los přiklepl. Ačkoliv není Barcelona mezi pěti nejlepšími týmy a jsou před nimi týmy z Německa nebo Skandinávie, pořád jsou papírově před námi, mají více zkušeností a pořád je to velké jméno,“ dodala na adresu soupeřek.

„Pro nás jako hráčky je to velký svátek. Doufáme, že si to užijeme především na hřišti, a doufám, že přijde více diváků než je na poměry českého ženského fotbalu zvykem. Doufám také, že se ti na stadionu budou bavit,“ usmívala se kapitánka sešívaných.

Přestože se jedná o prestižní mezinárodní utkání, slávistky mají obtížnější výchozí pozici než jejich mužské protějšky. „Srovnatelné s českou mužskou ligou tu není, chodíme do práce, studujeme. Musely jsme si zařídit volno, psaly se omluvenky, dovolené. Pro nás je to svátek, každá hráčka by za to utkání ráda vyměnila dovolenou. Podmínky jsou nesrovnatelné, ale chuť máme stejnou,“ netajila se Blanka Pěničková.

Slávistky se také poprvé představí na stadionu v Edenu. „Je to pro nás premiéra. Jsme rády, že nám to klub umožnil. Minimálně patnáct nás chodí na domácí ligová utkání A týmu. Zítra se na nás přijdou podívat Standa Vlček nebo Karel Piták a další hráči áčka, takže i tohle by pro nás měla být motivace,“ dodala Pěničková.

Přílišná namotivovanost by mohla být jednou z překážek, které musí slávistky čelit. „Nevím, co to s námi udělá, může to hrát roli, ale věřím, že to zvládneme. Připravovaly jsme se dlouho, emoce ladíme správným směrem, přijde se na nás podívat více lidí, i to může přinést nervozitu, ale doufám, že to s úvodním hvizdem skončí,“ říká kapitánka týmu.

Jaká odměna slávistky za zvládnuté utkání čeká? „Trenér nám slíbil, že nás po prvním kole pozve na večeři, pokud ho zvládneme," prozradila kapitánka Slavie.

Barcelona: Chceme předvést dobrý výkon

„Přijeli jsme, abychom ukázali svůj fotbal, ale bude to těžké utkání. Máme povinnost hrát dobře už kvůli znaku, který nosíme na hrudi. Nevím, zda vyhrajeme nebo ne, ale pokud se budeme prezentovat dobrou hrou, budu spokojen,“ řekl před středečním utkáním také trenér hostí Xavier Llorens.

„Zápas se Slavií bude velmi vyrovnaný, ale doufáme, že vše vyjde, jak si přejeme,“ dodala kapitánka Barcelony Marta Unzué.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články