Mladí vidí, co pro sebe musí udělat | SK Slavia Praha
Více

Mladí vidí, co pro sebe musí udělat

NORIMBERK - Slavia sice v Norimberku o gól prohrála, trenér Beránek ale mohl vyzkoušet hráče širšího kádru, mezi nimi i dva debutanty. „Beru to pro ně jako motivaci," komentoval nasazení Kuchty s Routkem trenér Miroslav Beránek.
„Utkání hodnotím jako prospěšné. Máme spoustu zraněných, takže se do hry dostali i další hráči. Začali jsme aktivně, v prvním poločase jsme si vytvořili spoustu šancí, bohužel jsme je nerealizovali, jak jsme chtěli. Soupeře jsme nechali vyrovnat a před poločase jsme si po naší chybě nechali dát druhý gól. To byl takový ten rozhodující moment,“ vrátil se trenér k první půli zápasu.

„O poločase jsme vyměnili hráče, postupně jsme do hry pustili i mladé, pro které to byla těžká zkouška. Takže ten druhý poločas už nebyl tak kvalitní. V závěru jsme pak snížili z penalty. Myslím si, že v tomhle období to byl prospěšný test,“ popsal Beránek změny ve druhém poločase.

V průběhu zápasu se v sestavě objevili i debutanti Kuchta s Routkem. Co říká trenér na jejich starty? „Beru to pro ně jako motivaci, že sem nakoukli, viděli, jaký se tu hraje fotbal a co pro sebe ještě musí v tom nejbližším období udělat.“

Souboj s Norimberkem byl i srovnáním úrovně české SYNOT ligy a německé druhé Bundesligy. „Domácí hráli rychle, napadali nás, byli agresivní, takže z tohoto pohledu to byl velmi dobré utkání,“ vyjádřil se Miroslav Beránek na adresu soupeře.

A jak vypadá v současnosti stav slávistických marodů? „Všichni mají individuální plán, já ale věřím, že všichni, s výjimkou těch, kteří reprezentují, se od pondělí zapojí do přípravy. Jen u Jana Mikuly ta pauza bude delší, ten má problémy s kolenem,“ věří Beránek v návrat většiny hráčů do tréninku.

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články