Trenér Beránek: Musím ocenit morálku týmu | SK Slavia Praha
Více

Trenér Beránek: Musím ocenit morálku týmu

SYNOT TIP ARENA/EDEN – Před zápasem slíbil trenér Beránek jubilantovi Miroslavu Ondříčkovi, že jeho tým Příbram porazí. Po utkání si pochvaloval, že slib dodržel. „Pan Ondříček mi děkoval,“ říkal na pozápasové tiskové konferenci trenér Miroslav Beránek.
„Z mého pohledu to byl velmi dramatický zápas se spoustou situací v obou vápnech. Pro diváky velmi atraktivní utkání, do kterého jsme vstoupili dobře a aktivně,“ těšil trenéra Beránka vstup jeho svěřenců do zápasu.

„Jediné, co mě mrzí, je laciný vyrovnávací gól na 1:1 do šatny. Něco jsme si k tomu řekli a vstoupili jsme do druhé půle aktivněji,“ vrátil se trenér k prvnímu gólu soupeře.

„Příbram prokázala, že má velmi nebezpečné standardky, po jedné z nich vyrovnala. Musím ocenit na našem týmu, že i po vyrovnání soupeře jsme měli pořád bojovou morálku, touhu a chuť po vítězství,“ pokračoval kouč Beránek v hodnocení.

Do Edenu si našlo cestu něco přes čtyři tisíce diváků, atmosféra přesto byla vynikající. „I když návštěva nebyla tak vysoká, tak diváci, kteří tady byli, povzbuzovali velmi sportovně a po celé utkání. Jim patří také velký díky,“ vzdal kouč hold přítomný slávistům.

Jak moc to byla pro trenéra velká úleva, když jeho tým konečně po sedmi zápasech zvítězil? „Určitě velká. Nejen u mě, ale u celého týmu. Myslím si, že toto vítězství má větší cenu v tom, že bylo vydřené. Myslím si, že o to je to cennější a věřím tomu, že nás to nakopne do dalších utkání,“ dodal kouč Slavie.

Před zápasem došlo v sestavě k jedné výrazné změně, Karla Hrubeše nahradil v brance Matej Rakovan. „Bavili jsme se o tom s trenérem brankářů Jurajem Šimurkou. Ne snad, že bychom po obdrženém gólu v Budějovicích měnili brankáře, ale cítili jsme, že na Karla Hrubeše se ten tlak stupňuje. Chtěli jsme do branky dát Mateje Rakovana, který se velmi dobře připravuje. Nebyl to pro něj jednoduchý zápas, zase až tolik toho na něj nešlo, ale za stavu 2:2 tým podržel,“ chválil trenér svého svěřence.

„Už někdy od úterý s ním trenér brankářů mluvil a finálně se to dozvěděl ve čtvrtek. Měl dostatek času, aby se na to připravil. Je to obrovský profík,“ dodal trenér.

Další změna přišla o půli, když Vukadinoviče nahradil Boudjemaa. „Trochu jsme nad tím uvažovali už před zápasem. Jestli dát Boudjemu, nebo Vukadinoviče. Nakonec jsme se rozhodli pro Vukadina, ale cítili jsme, že bychom tam potřebovali více kreativnosti. Boudjemaa vypadal v týdnu velmi dobře,“ vysvětloval trenér.

Podle trenéra byla také znát přítomnost nové posily z Gruzie na tréninku. „Od zápasu s Jabloncem se klima změnilo. Navíc přišel Levan Kenia, hráči si uvědomují, že začíná být větší konkurence. Všechno to přispělo k tomu, že jsme cítili, že mužstvo je nažhavené,“ uvědomuje si trenér.

Po zápase přišel pogratulovat do kabiny trenérovi také oslavenec Miroslav Ondříček. Ten 4. listopadu oslaví osmdesáté narozeniny. „Já jsem se s ním potkal ještě před zápasem, protože Slavia mu ve VIP prostorech připravila s lidmi, kteří zde něco dokázali, malou oslavu. Já jsem mu slíbil, že to dnes určitě zlomíme. Za to vítězství jsme nejen pro něj velmi rád. Ale pro něj přeci jen trochu speciálně. Je spoustu slávistů, on je jeden z nejstarších a nejslavnějších, srdce mu bije pro Slavii,“ popisoval kouč.

„Ještě jsem se potkal s docentem Smetanou, ten říkal, že má tři lásky, a to manželku, ortopedii a Slavii. To jsou setkání, která mi strašně dodávají energii a ohromně mě nabíjejí. Kvůli těmto lidem jsem moc rád. Panu Ondříčkovi se fotbal líbil také kvůli tomu, že bylo k vidění spoustu dramatických situací a za to mi děkoval,“ zakončil trenér.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články