V pátek od 20:15 na Dukle | SK Slavia Praha
Více

V pátek od 20:15 na Dukle

PRAHA – Tři kola před koncem podzimní části SYNOT ligy se Slavia představí na půdě Dukly. Utkání na Julisce začíná v pátek ve 20:15.
Slavia v minulém kole konečně vyhrála a celkem už tři zápasy za sebou nepoznala hořkost porážky. „Věřím, že potvrdíme zlepšenou výkonnost z poslední doby. Nechceme na Dukle vyjít naprázdno,“ doufá před pátečním duelem trenér Miroslav Beránek.

Na Dukle se sešívaní můžou tradičně spolehnout na velkou diváckou podporu. „Jako hráč jsem na Julisce hrál rád. Vždycky tam bylo více fanoušků Slavie než Dukly. Jen se návštěvy pohybovaly okolo jedenácti tisíc, což si dnes nedokážu představit, ale i tak věřím, že nám fanoušci vytvoří dobrou fotbalovou atmosféru,“ pokračoval trenér Slavie.

Kromě dlouhodobých marodů Mičoly, Vyhnala a Berkovce v současnosti slávisty další velká zranění netrápí. „Máme sice nějaké menší problémy, ale snad bychom to měli doladit tak, že budeme kompletní,“ věří před zápasem trenér Slavie, který už i po formální stránce uvítal v týmu posilu. „K dispozici budeme mít i Levana Keniu,“ prozradil kouč.

V minulé sezoně Slavia svého pražského soupeře dvakrát porazila. „Dukla hraje doma dobře, vyhrává nebo remizuje. My se celý týden na soupeře poctivě chystáme, stejně jako Dukla na nás. Bude to střet dvou odlišných způsobů hry,“ myslí si slávistický trenér.

Branku Slavie v posledním utkání proti Příbrami hájil poprvé v této sezoně Matej Rakovan. „Bylo to víceméně nečekané. Trenér naznačil, že chtěl Karla Hrubeše nechat odpočinout od tlaku. Takže mi věří a já se budu snažit, abych to co nejlépe splatil,“ říká slovenský gólman Slavie.

Premiéra byla o to příjemnější, že se konečně podařilo zvítězit. „Po více než tři čtvrtě roce jsem nastoupil do branky a jsem obrovsky šťastný, že se nám navíc podařilo vyhrát,“ pokračuje brankář. Že by to ale znamenalo vyostřené vztahy mezi gólmany Slavie, to vůbec. „Ani náhodou. Tím, že jsme mladí a známe se už několik let, tak spolu trávíme spoustu času i mimo fotbal. S tím není vůbec problém a vzájemně si přejeme úspěch,“ přidal Rakovan.

Co očekává brankář sešívaných od duelu na Dukle? „Zápas bude pro nás o důležité tři body do tabulky. V případě výhry bychom se mohli trochu uklidnit. Dukla bude těžký soupeř, potvrzuje svůj stoupající tendenci svých výkonů. My jsme tři kola neprohráli a budeme chtít navázat na tuto sérii,“ říká Rakovan. „Chtěl bych, abychom zkonsolidovali naši hru, se kterou jsme tuto sezonu začali,“ dodal Rakovan.

Mezi nejvytíženější hráče Slavie v tomto ročníku patří stoper Jiří Bílek. „Bude to těžký zápas, který ale budeme chtít vyhrát a uděláme pro to všechno. Dukla je strašně nepříjemný soupeř, na začátku sezony dostávali málo gólů. Je v týmu cítit rukopis trenéra Kozla, který od svého týmu chce, aby hrál atraktivní fotbal,“ komentuje Jiří Bílek, který trenéra pátečního soupeře zná velmi dobře. „Trénoval mě v Liberci. Byl asistentem trenéra Škorpila, vzpomínám na něj jen v dobrém,“ zakončil slávistický obránce.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články