Pro diváky atraktivní, pro mě zklamání, hodnotí trenér Beránek | SK Slavia Praha
Více

Pro diváky atraktivní, pro mě zklamání, hodnotí trenér Beránek

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Sedm branek ale žádný bod. Tak dopadl zápas 20. kola SYNOT ligy mezi Slavií a Mladou Boleslaví. „Z hlediska výsledku to bylo pro diváky určitě atraktivní a dramatické utkání se spoustou šancí, z mého pohledu ale rozhodně zklamání z výsledku,“ komentoval zápas trenér Slavie Miroslav Beránek.
„V první půli jsme nehráli dobře, byli jsme roztažení a rozházení. Dostali jsme se sice do vedení, ale podle mě se rozhodlo v těch sedmi minutách první půle, kdy jsme si nechali vyrovnat,“ mrzel trenéra Beránka závěr prvního dějství.

„Chtěli jsme vyhrát, bylo to na nás vidět, vyvinuli jsme enormní tlak a enormní úsilí, ale v nastaveném čase jsme dostali gól. Tak to ve fotbale bývá. Jsme určitě zklamaní z výsledku, ale nezbývá než soupeři poblahopřát,“ pokračoval trenér sešívaných.

Osm gólů za tři kola? To by mělo stačit i na devět bodů…

„Příčinu chyb bych nehledal v nezkušenosti. V první půli jsme neměli disciplínu, konkrétní ale nebudu, to nedělám. Udělali jsme individuální chyby, a když si vezmete, že jsme za tři kola dali osm gólů, tak to by mělo stačit na sedm bodů, možná na devět. Ne na čtyři. Příčiny si rozebereme, musíme se na to podívat v klidu,“ komentoval Beránek střeleckou aktivitu svých svěřenců.

„Prohráli jsme s Boleslaví a neporazili Teplice, v obou zápasech jsme ale měli na vítězství. V boji o vyšší příčky je samozřejmě komplikací každá ztráta s kluby, na které se chcete dotáhnout,“ okomentoval kouč sešívaných boj o přední příčky v tabulce.

Se čtyřmi inkasovanými brankami se nevyhrává…

„Tři vstřelené góly a další šance hovoří o tom, že jsme schopni skórovat, ale se čtyřmi inkasovanými brankami se těžko vyhrává. Já jsem o půli cítil, že na vítězství budou potřeba čtyři góly, i když jsem samozřejmě nechtěl inkasovat. Nakonec bychom jich ale potřebovali pět. Nebylo to poprvé, kdy jsme si nechali v první půli vyrovnat, ale na hřišti máme dostatek zkušených hráčů na to, abychom si to dokázali pohlídat,“ zlobil se Miroslav Beránek.

Latka Má problémy se svalem, Škoda si říká o repre.

„Martin Latka má potíže se svalem, ale zatím nemám konkrétní informace, počkáme na vyšetření. Určitě bych ho nestřídal, kdyby si o to sám neřekl,“ odpověděl trenér na otázky ohledně střídání slávistického kapitána.

Milan Škoda a reprezentace? Trenér Vrba se byl na zápase s Boleslaví podívat a sledoval tak i Škodovu 13. branku sezoně. Jaké šance má podle Miroslava Beránka? „V tréninku a v zápasech dělá vše, aby si o to řekl. Je to náš klíčový útočník, de facto nestřídatelný. Pohybuje se tam, kde je potřeba, hráči mu věří a hledají ho. Ostatní dva útočníci to přes něj mají hodně těžké. Není ale důležité, co si o tom myslím já, ale trenér Vrba,“ okomentoval Beránek případnou Škodovu nominaci.

Máme tři dny na vstřebání, pak jedeme do Plzně.

„Prohráli jsme po osmi zápasech, ale nemyslím si, že by to mělo něco s týmem udělat. Máme nějaké tři dny na to, abychom utkání s Boleslaví vstřebali. Uvidíme, jak na tom budeme zdravotně, jedeme teď do Plzně na hřiště lídra tabulky, tam od nás nikdo nic nečeká,“ popsal trenér nejbližší program.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články