Brzdila nás nervozita a zbrklost, připouští po Jihlavě Beránek | SK Slavia Praha
Více

Brzdila nás nervozita a zbrklost, připouští po Jihlavě Beránek

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Ani pod jeho vedením Slavia domácí prokletí zápasů proti Jihlavě nesetřásla a se soupeřem z Vysočiny prohrála 1:2. „Postavení v tabulce na nás doléhá a věděli jsme, že je zápas velmi důležitý. I přesto jsme ho nezvádli," litoval po utkání trenér Miroslav Beránek.
„Věděli jsme, co nás čeká a že je to zápas o všechno. Bohužel, ani tak jsme ten zápas nezvládli. V prvním poločase jsme měli některé momenty, bohužel se nám ale nepodařilo vstřelit branku. Do druhé půle jsme se snažili něco změnit, vystřídali jsme, ale pustili jsme soupeře do vedení po naší chybě. Jihlava svůj brejk perfektně vyřešila,“ popsal průběh utkání trenér Slavie Miroslav Beránek.

„Pak na nás padla nervozita, byli jsme zbrklí. Střídáním jsme se to snažili nějak oživit, ale dostali jsme druhý gól. Byli jsme v křeči, snažili jsme se, snížili jsme brankou ze standardní situace, ale vyrovnat se nám bohužel nepodařilo,“ pokračoval Beránek.

„O přestávce jsme si říkali, že chceme hrát dál aktivně. Nicméně v týdnu jsme si pouštěli sestřihy Jihlavy a věděli jsme, že je nebezpečná i v protiútokách, že tomu musíme zabránit dobrým postavením v postupném útoku. Jejich rychlým kontrům předcházely naše chyby, kdy jsme měli moc hráčů před míčem a pak následovala třeba akce 4 na 3, jako před prvním gólem,“ popsal trenér chyby sešívaných.

„V prvním i druhém poločase nás brzdila nervozita a zbrklost. Zkazili jsme spoustu míčů. Ve druhém poločase jsme proti zhuštěné obraně chtěli hrát po stranách, ale stereotypně jsme se pouštěli do kombinací v prostoru, kde to nemělo šanci na úspěch,“ mrzelo Beránka.

„Série bez výhry na mně doléhá a věřím, že na hráče taky. Je dlouhá a my měli několik zápasů, které byly výkonem velmi slušné, ale výsledkově ne. I když jsme doma ztratili body i předtím, ty výkony byly rozhodně lepší než proti Jihlavě,“ přiznával po zápase kouč Slavie.

„Situace v tabulce nás znervózňuje hodně, a i proto jsme se snažili na hráče celý týden působit v tom smyslu, že zápas s Jihlavou je velmi důležitý pro naše postavení. Ale bohužel, ani poté jsme ho nezvládli,“ zakončil Beránek popis zápasu.

Trenér se vyjádřil i ke stavu marodky: „Latka i Zmrhal jsou zatím v takovém stavu, že trénují pouze individuálně. Kéž by byli k dispozici na další zápas, týmu by to určitě pomohlo. V tuto chvíli ale nemůžu říct, jestli tomu tak bude. Kdyby byla u někoho z nich šance alespoň padesátiprocentní, byl bych rád. Potřebujeme ale čas,“ dodal Beránek.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články