Tým je rád, že tu Škodu má, říká po Budějovicích trenér Beránek | SK Slavia Praha
Více

Tým je rád, že tu Škodu má, říká po Budějovicích trenér Beránek

EDEN/SYNOT TIP ARENA - Výhrou nad Budějovicemi udělala Slavia velký krok k záchraně a hlavní podíl na ní měl střelec obou branek Milan Škoda. „V nadsázce říkám hráčům, ať to dají do vápna a jdou se radovat, Milan už to zařídí,“ komentoval po utkání s úsměvem trenér Miroslav Beránek.
„Do utkání jsme vstoupili velmi aktivně a z prvního útoku jsme dali hned první gól. Pak někdy do 12. minuty mohl dát Milan Škoda další tři. Hodně jsme zahazovali, nicméně hra byla z naší strany hodně dobrá. Chybělo tomu brankové vyjádření,“ hodnotil úvod utkání trenér Miroslav Beránek.

„Ve druhé půli se do hry vkrádala nervozita, museli jsme střídat kvůli zranění Keniu a Vukadinoviče, Zmrhal byl po pauze a braly ho křeče. Víme, že druhý poločas z naší strany nebyl dobrý, ale pojistili jsme to v poslední minutě. Celkově je asi vítězství o dva góly spravedlivé a doufám, že je rozhodujícím krokem kupředu,“ pokračoval Beránek.

„Je to určitě velká úleva, to si nebudeme nic namlouvat. Fotbal se hraje na výsledky, a když výsledky a vítězství nejsou, tak jsme všichni pod tlakem. Věřím, že to teď z nás trošku spadne, a je dobře, že jsme už kompletní, i když někteří hráči trénovali málo nebo museli dohrávat se sebezapřením. Doufám, že šrámy vyléčíme a připravíme se na další zápas v Příbrami,“ komentoval Beránek teprve druhé vítězství Slavie v jarní části sezóny.

Budou teď hráči v posledních kolech pomáhat Milanu Škodovi v honbě za korunou krále střelců? „Milan si ke koruně krále střelců pomáhá sám, hráči mu to špatně nakopnou a on si to vybojuje. Má sebevědomí, má sílu a my musíme hrát týmově, abychom mu ty šance vytvářeli. Proti Budějovicím ho hráči ho ještě mohli najít v dalších příležitostech, musíme na tom ještě zapracovat. Je to náš koncový útočník, o čemž svědčí i to, že druhý je za ním Jarda zmrhal se čtyřmi góly. Pochopitelně, že ho hráči hledají, má nejlepší zakončení. Tým je rád, že tu Milana Škodu máme,“ řekl Beránek k nejlepšímu slávistickému střelci sezony.

„Fotbal je týmový sport a Milan práci celého týmu zúročuje. Jsem přesvědčen, že on to takhle cítí taky. Padá mu to i na tréninku, není to náhoda. V nadsázce říkám hráčům, ať to dají do vápna a jdou se radovat, Milan už to zařídí,“ popsal trenér s úsměvem letošní Škodovu formu.

„Pořád nejsme v defenzivě tak kompaktní, jak bychom potřebovali. Počet obdržených gólů hovoří jasně a i z tohoto pohledu máme v defenzivě co zlepšovat,“ dodával Beránek.

„Záchrana ještě asi není stoprocentní. Máme čtyři kola do konce, jedeme do Příbrami a věřím, že tak jak jsme měli nespěšnou sérii, tak můžeme přijít i úspěšná. Bude to těžký zápas, Příbram na jaře vyhrává, ale věřím, že nejsme bez šance,“ zakončil trenér Slavie.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen: guláš, skákací hrad, autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Sigma. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články