Odměna za práci v tréninku, těšila Beránka Červenkova trefa | SK Slavia Praha
Více

Odměna za práci v tréninku, těšila Beránka Červenkova trefa

SYNOT TIP ARENA/EDEN - Jeho tým konečně uhájil doma tři body, když vedení sešívaných potvrdil svou premiérovou brankou za áčko Marek Červenka. „Během jara ukazuje, že má formu. Na hřiště se v lize tolik nepodíval zejména kvůli tomu, že Škoda podává excelentní výkony. Tohle je pro něj odměna za jeho přístup k zápasům a za práci během tréninkového procesu,“ těšil Miroslava Beránka výkon mladého útočníka.
„Myslím, že jsme viděli bojovné, dramatické utkání,“ načal své pozápasové hodnocení trenér Miroslav Beránek. „Dukla byla silnější v držení míče, ale myslím, že neměla tolik brankových příležitostí. Těch jsme si vytvořili více my, takže z tohoto pohledu jsme zaslouženě zvítězili. Je ovšem škoda, že druhá branka nepřišla dřív, pak by pro nás byl závěr utkání klidnější,“ mrzelo ho.

Ve druhém poločase se hostům podařilo sešívané zatlačit. „Nebylo záměrem se stáhnout, chtěli jsme hrát aktivně. V prvním poločase jsme narušovali rozehrávku soupeře vysoko, ale Dukle se z toho dařilo dostávat, byli silnější na míči. My pak šli do vedení, takže nebyl důvod hrát vysoko celý poločas. Měli jsme více brankových příležitostí, ale ne vše jsme vyřešili, jak jsme měli. Soupeři se navíc dostal jen jedné hlavičce a standardce, po které trefil břevno,“ okomentoval Beránek největší šance Dukly.

Slavia se výhrou v malém derby definitivně zachránila v nejvyšší soutěži. „Pokud během jara ztratíte tolik bodů jako my, tak si samozřejmě oddechnete. V zápase s Příbramí jsme přišli o remízu v samém závěru a bylo toho na jaře mnohem víc. Snad ještě nějaké body, co jsme ztratili, uděláme,“ věří trenér červenobílých.

Trenér hostí Kozel poukazoval na to, že slávisté měli horší fyzičku než jeho tým. „Je pravdou, že ne všichni, co dneska nastoupili, mají plné tréninkové zatížení. U Levana Kenii to bylo na pohybu patrné, Latka hrál se zraněným kotníkem, tréninkové výpadky má i Jaromír Zmrhal. Když se vše sečte dohromady, na týmu je to vidět,“ uznal kouč Slavie.

Přesto však například Latka musel do hry zasáhnout, kvůli karetnímu trestu chyběl totiž jeho parťák ze stoperské dvojice. „Dnes nebyl připraven Bílek. Zda Latka nastoupí i příště, to se ukáže. Pokud nebude jeho kotník v pořádku, nebudeme nic riskovat,“ prozradil na adresu kapitánova stavu Beránek.

Po zranění se vracel i Zmrhal, toho ale úlevy nečekají. „Jarda Zmrhal zápasové zatížení naopak potřebuje za dva zápasy tu je mistrovství Evropy jednadvacítek. Určitě ho celý zápas odpočívat nenecháme. Teď se cítil se unavený, a proto střídal,“ komentoval herní vytížení reprezentanta trenér.

Svou první branku v dresu áčka si v závěru zápasu připsal Marek Červenka. „Během jara ukazuje, že má formu. Na hřiště se v lize tolik nepodíval zejména kvůli tomu, že Škoda podává excelentní výkony a střílí branky, ten musel dnes ale střídat. Marek Červenka jinak chodí pomáhat Admiře, kde rozhoduje zápasy, nastupuje i za juniorku. Tohle je pro něj odměna za jeho přístup k zápasům a za práci během tréninkového procesu,“ těšil trenéra výkon mladého útočníka.

Ten je však zatím na samém startu své profesionální kariéry. „Je to mladý hráč, slávistický odchovanec. Sám si svými výkony i způsobem hry říká o víc příležitostí. Myslím, že určitě může Slavii v budoucnu pomoci,“ věří Miroslav Beránek.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články