Poslední zápas sezony: Slavia přivítá Slovácko | SK Slavia Praha
Více

Poslední zápas sezony: Slavia přivítá Slovácko

PRAHA – Slavii čeká poslední duel sezony. Utkání 30. kola SYNOT ligy sehrají sešívaní v sobotu od 17:15 v Edenu. Stane se Milan Škoda králem střelců?
„Čeká nás poslední zápas sezony, kterou chceme zakončit vítězně a rozloučit se s diváky ziskem tří bodů,“ říká před utkáním trenér Miroslav Beránek. Jeho svěřenec Milan Škoda půjde do utkání s tím, že bojuje o korunu pro krále střelců.
 
„Naším největším cílem je vyhrát poslední utkání. Milan ukazuje celou sezonu, že góly dávat umí, takže věřím, že příležitosti přijdou a že je promění. Zda to bude stačit na zisk koruny, tak to nevím,“ pokračuje před sobotním duelem kouč, který nechtěl být konkrétní, jací hráči mu budou chybět. „Máme nějaké problémy, nejsme kompletní. Uvidíme,“ nechal trenér absence s otazníkem.

Sešívaní mají v závěru sezony podobnou formu jako v úvodu ligového ročníku. „Pamatuji si také předminulou sezonu, která nebyla nic moc, a pak jsme v posledních zápasech udělali sérii. Ty konce vypadají dobře. Kdybychom tak hráli celou sezonu, bylo by to ještě lepší,“ říká Milan Škoda, který bude v sobotu bojovat o korunu nejlepšího střelce.

„Výhra by mě potěšila hodně, ale ještě je jeden zápas a bude to těžké. Nikde není napsané, že branku dám,“ říká slávistický útočník.

Proti Hradci se v základní sestavě poprvé v sezoně objevil Martin Dostál. Co očekává od duelu se Slováckem? „Zápas se Slováckem není nikdy jednoduchý, jejich ofenziva je silná. Nicméně zápas chceme vyhrát, proto musíme být silnější než Slovácko,“ říká křídelní obránce.

„Soupeř má ve svém týmu spoustu individuálně silných hráčů. V útoku Libora Doška, v záloze třeba odchovance Slavie Jirku Valentu, který má výbornou střelu z dálky a další hráče. To, že se jim možná na jaře tolik nedařilo, nic neznamená. My se musíme nachystat tak, abychom vyhráli,“ má jasno Martin Dostál.

Sešívaní navíc budou chtít navázat na úspěchy s Budějovicemi, Duklou a Hradcem. „Velká škoda prohry v Příbrami, mohlo být trošku veseleji. Ale rozhodně chceme poslední zápas vyhrát, rozloučit se s diváky dobrou hrou. Dva zápasy za sebou jsme nedostali gól, tuhle sérii budeme chtít také prodloužit. I kvůli gólmanům, pro které tahle sezona také nebyla vůbec jednoduchá,“ doplňuje slávistický odchovanec.

Milan Škoda bude navíc útočit na korunu pro krále střelců. „To, že máme v útoku Milana, který do poslední chvíle bojuje o krále střelců, je jednoznačně to nejlepší, co se v letošní sezoně povedlo. Moc bych mu přál, aby se králem stal on. Ať už proto, že jsme kamarádi nebo kvůli tomu, jak pořád maká. Pro tým v zápase, tak na sobe v tréninku. Navíc věřím, že do další kariéry by mu to strašně pomohlo. Takže pokud mu alespoň trochu pomůžeme, budu moc rád,“ zakončil Martin Dostál.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Další články