V pátek do Brna. Slavia hraje se Zbrojovkou od 20:15 | SK Slavia Praha
Více

V pátek do Brna. Slavia hraje se Zbrojovkou od 20:15

PRAHA - Nejprve prohra, potom remíza, slávisté tak jedou do Brna s jasným cílem: vybojovat první letošní tři body. Zápas se Zbrojovkou začíná v pátek 7. srpna od 20:15.
V rámci třetího kola Synot ligy cestuje Slavia do Brna, na hřiště neoblíbeného protivníka, kterého v posledních pěti ligových zápasech nedokázala porazit. Trenéra Dušana Uhrina však tato nepříznivá bilance nijak nestraší.

„Hráče jsem na to upozorňoval, statistika je jasná, ale to mužstvo se trochu změnilo, takže by nás minulost určitě neměla nijak zatěžovat. Musím říct, že Brno hraje doma dobře, neprohrává, ale my jsme si vědomi toho, že musíme bodovat, a já bych tam chtěl bodovat naplno. Víme, že nás čeká těžký soupeř, který má výborného hráče ve středu pole Zavadila, který výborně režíruje celou hru a my se na to musíme připravit a zítra být koncentrovaní plných 90 minut,“ říká Dušan Uhrin.

Slavii se částečně vyprázdnila marodka, ale zcela kompletní do Brna nepojede. „Levan Kenia ještě k dispozici nebude, protože trénuje naplno teprve od začátku tohoto týdne a stále má ještě kondiční handicap. Já si myslím, že bude připraven za týden, i když asi ne od začátku zápasu. Jinak Martin Latka trénoval celý týden normálně a já věřím, že je stoprocentně v pořádku,“ uzavírá kouč červenobílých.

„Do Brna jedeme pro tři body,“ hlásí ve shodě s trenérem Milan Škoda. „První dva zápasy se nám vcelku vydařily herně, ale jeden získaný bod je málo.“ Sám vzpomíná na poslední utkání v Brně nerad, protože zranění způsobené v utkání ho připravilo o první reprezentační start. „Určitě nesmím dopustit to, aby se něco takového stalo znovu, protože bylo cítit, že Brno chtělo trochu přitvrdit, a to neříkám, že to byl úmysl. Musím se k tomu postavit stejně i já, abych se nenechal znovu zranit.“

S bratrem Michalem z brněnské Zbrojovky zápas probírali jen okrajově. „Na začátku týdne jsme spolu mluvili, nějaké vzájemné hecování tam proběhlo, ale to už je pryč. S tím, jak se blíží zápas, se každý musíme soustředit na vlastní výkon.“

O příčinách nedávných neúspěchů v zápasech s Brnem přemítá i Jiří Bílek. „Já vidím Brno jaké těžkého soupeře, který má momentálně dvě tváře. V domácím prostředí je silnější než venku a o to ten zápas budeme mít zítra složitější. Jejich hra stojí a padá s výkonem Pavla Zavadila ve středu pole. Každopádně tam ale jedeme s tím, že chceme bodovat,“ říká Jiří Bílek.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články