Lidé v Edenu si zaslouží, abychom vítězili, říká po zápase s Jihlavou trenér Uhrin | SK Slavia Praha
Více

Lidé v Edenu si zaslouží, abychom vítězili, říká po zápase s Jihlavou trenér Uhrin

PRAHA/EDEN ARENA - Slavia si připsala první letošní výhru i s nováčkem Janem Štohanzlem v základu. „Věděl jsem, že bude hrát, ale nevěděl jsem, kde přesně to bude. Ta sestava byla stoprocentně jasná až někdy den před zápasem,“ komentoval po zápase trenér Dušan Uhrin.
„Zaplaťpánbůh, že jsme vyhráli. Hráli jsme zodpovědně, to proti Jihlavě rozhodlo, a taky to, že jsme dali tři góly ze standardních situací. Měli jsme soupeře dobře přečteného a hráči to konečně zvládli na jedničku. Jsem rád, že jsme vyhráli, protože jsme hráli doma a lidé, kteří se na nás chodí dívat, si zaslouží, abychom vítězili,“ shrnul zápas trenér Slavie Dušan Uhrin.

V sestavě sešívaných se od začátku objevil záložník Jan Štohanzl, který teprve na konci týdne přišel z Mladé Boleslavi. Počítal s ním trenér od začátku do základní sestavy? „Štohanzla jsme samozřejmě chtěli, Bolelav se ho chtěla prakticky zbavit, ale věděli jsme, že koketuje s dalšími mužstvy. Rychle jsme se do toho proto vložili. Věděl jsem, že bude hrát, ale nevěděl jsem, kde přesně to bude. Ta sestava byla stoprocentně jasná až někdy den před zápasem,“ komentoval Uhrin situaci kolem nové posily.

Naopak i nadále chybí tradiční kapitán Martin Latka a záložník Levan Kenia. Jak je to s jejich zdravotním stavem? „Latka určitě chybí, je to vůdčí typ. I když ale nehraje, má velké slovo v kabině a působ na hráče velmi kladně. Jsem proto rád, že je s námi. Nechtěli jsme s jeho návratem nic uspěchat, aby se nezranil třeba na další měsíc. Věřím fyzioterapeutům, že ho dají dohromady už na další utkání,“ řekl trenér Slavie.

„Kenia toho moc neodehrál a teď je také zraněný. Musí se rozmyslet, jestli tady chce dál hrát, protože zraněný hráč, to je pro mě jako žádný hráč. V tuto chvíli není k dispozici a bude muset dokázat, že patří mezi opory. Všude venku, kde jsem byl, to bylo tak, že cizinci musí být lepší než domácí hráči. Když nehráli, tak v tom týmu nebyli,“ doplnil Dušan Uhrin.

Spadl trenéru Uhrinovi po první letošní výhře kámen ze srdce? „Máme za sebou čtyři zápasy. Samozřejmě jsem chtěl vyhrát. Jestli mi spadl kámen ze srce? To nechám na později. Chceme vyhrávat, hrát dobře pro diváky. A ještě máme málo bodů na to, abychom byli v klidu,“ popisoval kouč sešívaných.

V 60. minutě střídal obránce Jablonský. Za tímto krokem stály zdravotní problémy. „Jablonský má natažený zadní stehenní sval, víc uvidíme v dalších dnech, ale myslím, že na další zápas asi nebude k dispozici,“ zakončil Dušan Uhrin.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Další články