Rozhodnout jsme mohli dřív, hodnotil výhru Dušan Uhrin | SK Slavia Praha
Více

Rozhodnout jsme mohli dřív, hodnotil výhru Dušan Uhrin

VÍTKOVICE/MĚSTSKÝ STADION - Trenér sešívaných měl ze zisku tří bodů radost. „Jsem opravdu rád, že se nám tady podařilo zvítězit. Nepřijeli jsme s tím, že budeme hrát na remízu,“ dodal po zápase. Slavia ovšem měla podle něj utkání rozhodnout už dřív a nepustit domácí do šance.
Trenér Dušan Uhrin předem avizoval, že si Slavia chce odvést z Vítkovic tři body. „Jsem opravdu rád, že se nám tady podařilo zvítězit. Nešli jsme s tím, že budeme hrát na remízu, chtěli jsme dát góly z brejků a myslím, že jsme to zvládli dobře,“ těšilo ho.

Následně poodhalil, s jakou strategií jeho tým do zápasu šel „ Do utkání jsme šli s tím, že nechceme, aby nám Baník utíkal do brejkových situací, naopak do nich budeme chodit my. To se nám, myslím, podařilo. Hráli jsme sice víc zataženě, ale aktivně a mohli jsme výsledek ještě při stavu 2:0 navýšit,“ načal své hodnocení.

Soupeře rozhodně podcenit nechtě. „Viděl jsem všechny utkání Baníku a věděl jsem, že hráči hrají v poli velmi dobře pozičně. Proti Boleslavi vedli 2:0 a nezvládli jen konec utkání. Snažili jsme se proto, abychom zvládli první půlku, což se nám podařilo,“ byl s úvodem utkání spokojený trenér.

Stále však viděl ve výkonu svých svěřenců mezery. „Zbytečně jsme následně zatáhli, zejména záložní řada. Z toho pramenily dvě chyby, z kterých nás mohl Baník potrestat. Z té třetí se mu to podařilo. My jsme ale mohli utkání rozhodnout už výrazně dřív. Měli jsme tam obrovské šance, jak Štohanzl, tak Voltr, který nedal pas do strany, to byly okamžiky, kdy jsme mohli navýšit na 3:0,“ poukázal na šance Slavie.

Té se poslední dobou daří zakončovat ze standardních situací. „Standardky nacvičujeme, ale to nacvičují všichni. Poslední dobou je dobře kopeme a samozřejmě, že nám to hodně pomohlo,“ je si jejich důležitosti vědom trenér.

Slavii podle něj ale ty největší zkoušky teprve čekají. „Nevěřím, že to nejhorší máme za sebou, stále jsme na začátku soutěže. Pořád máme málo bodů, začátek soutěže jsme chytli tak průměrně. V některých utkáních jsme měli smůlu, v jiných štěstí. Body se počítají až na konci a nás čeká doma obtížný soupeř, na kterého se budeme soustředit,“ dodává před reprezentační pauzou, po níž přijede do Edenu Boleslav, Dušan Uhrin.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články