V sobotu od 17:00 hraje Slavia ve Zlíně | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 17:00 hraje Slavia ve Zlíně

PRAHA – V sobotu čeká slávisty další duel na Moravě. Po zápasech v Brně a Ostravě se od 17:00 v rámci 7. kola SYNOT ligy představí ve Zlíně.
„Zlín je velké překvapení soutěže. Utkání, která hráli doma, vždycky vyhráli. Viděl jsem všechny jejich zápasy, vycházejí ze zabezpečené obrany do rychlých protiútoků. Jsou sehraní, protože ponechali kádr z druhé ligy pohromadě a jen ho lehce doplnili,“ hovoří o sobotním soupeři trenér Slavie Dušan Uhrin.

„Nečeká nás nic lehkého, ale jestli chceme pomýšlet na ty přední příčky, tak musíme vyhrát. Máme před sebou těžký týden, ale momentálně se soustředíme jen na tento zápas. Remizovali jsme s Boleslaví, kdy jsme nehráli dobře v první půli. Teď ve Zlíně chceme utkání začít dobře,“ věří slávistický kouč.

Proti Boleslavi nemohla nastoupit ze zdravotních důvodů dvojice Švec – Zmrhal. Jak je na tom tým po zdravotní stránce? „V tuto chvíli se domnívám, že by všichni mohli být v pořádku. Švec už začal trénovat, Kenia už je také v pořádku a pevně věřím, že už se nikdo nezraní,“ dodává trenér.

Jedním z mála hráčů v kádru Slavie, kdo si za sešívané zahrál nejvyšší soutěž ve Zlíně, je Karel Piták. „Čeká nás těžký zápas, protože Zlín nehraje vůbec špatně. Je vysoko v tabulce a nečeká nás nic jednoduchého. Do Zlína ale jedeme s jasným cílem uspět a v ideálním případě vyhrát,“ hlásí před utkáním záložník Karel Piták.

Sešívaní už tři zápasy za sebou neprohráli, navíc je za týden čeká derby se Spartou. „Určitě bychom se zápasem ve Zlíně a úterním pohárovým duelem chtěli naladit na derby se Spartou, které bude, doufám, vyprodané. Ale teď se soustředíme na to nejbližší, a to je utkání ve Zlíně,“ pokračuje Piták.

V minulém zápase nastoupil Josef Bazal do druhého poločasu. Věří, že by se ve Zlíně mohl objevit v sestavě od začátku? „To je otázka na trenéra. Jsem rád, že jsem dostal proti Boleslavi šanci a budu v tréninku dělat všechno pro to, abych se do hry dostával i v dalších zápasech,“ ubezpečuje slávistický odchovanec.

Na utkání ve Zlíně se stejně jako celý tým Josef Bazal těší. „Proti Zlínu jsem hrál ve druhé lize. Je to určitě nepříjemný soupeř, kterému se skvěle povedl vstup do soutěže. Snaží se hrát na brejky. Veřím, že se v zápase prosadíme vlastní hrou a uspějeme,“ zakončil slávistický záložník.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články