Latka a Souček: Těšíme se na vyprodaný Eden | SK Slavia Praha
Více

Latka a Souček: Těšíme se na vyprodaný Eden

PRAHA - Kapitán sešívaných Martin Latka by si rád připsal vítězné derby. Stejně jako defenzivní záložník Tomáš Souček, pro kterého to bude první souboj se Spartou v áčku. Doufá ale, že se týmu bude dařit stejně jako v mládežnických kategoriích a získá před vyprodaným stadionem tři body.

Kapitán Latka: Žijeme přítomností

Kapitán sešívaných Martin Latka vzpomíná na vítězná derby rád, ale z minulosti žít nechce. „Nejraději vzpomínám na výhry, ale to už je minulost. Zase bych rád poznal pocit vítězství. Nerad bych se vracel zpátky, žijeme přítomností,“ hlásí před soubojem o Prahu.

Silnou stránkou soupeře je podle něj také kapitán, David Lafata. „Formu má vynikající, ale to dokazuje v průběhu posledních let. Je asi nejnebezpečnější hráč Sparty, těží z výborných spoluhráčů. Také Dočkal má formu. Úspěch tkví v tom, abychom Lafatu eliminovali, dokázal se v posledních zápasech prosadit,“ zhodnotil tým rivala Latka.

Slavii schází v tabulce na Spartu šest bodů. „V předešlých letech jsme byli výrazný outsider, teď je jiná situace. Doufám, že navážeme na výkony i předvedenou hru, která byla docela slušná. Podáme výkon na hranicích našich možností, jen díky tomu máme šanci na úspěch,“ je mu jasné.

Neděle už se nemůže dočkat. „Těším se na vyprodaný Eden a doufám, že ho zaplníme častěji. Že fanoušky nalákáme jak předvedenou hrou, tak výsledky,“ věří kapitán Slavie.

Tomáš Souček: Chci vyhrávat jako v dorostu

Slávistický odchovanec Tomáš Souček už sice jedno derby áčka zažil, ale pouze z lavičky. Zato v mládežnických kategoriích se s pražským rivalem potkával pravidelně. „V dorostu i juniorce bylo derby stále napínavé. Teď je to ještě o kousek jiné. Motivace je ale stále stejná. Věřím, že budeme stejně jako v dorostu vyhrávat,“ říká před nedělním duelem.

Navíc to pro něj bude premiéra před vyprodaným Edenem „Těším se na zápas a doufám, že fanoušci budou pořádně fandit,“ dodává.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články