Jsem šťastný, ale od zítřka zase trénujeme, smál se po derby Uhrin | SK Slavia Praha
Více

Jsem šťastný, ale od zítřka zase trénujeme, smál se po derby Uhrin

PRAHA/EDEN ARENA - Poprvé vedl Slavii v derby a rovnou ji před domácím publikem ke třem bodům. Při tiskové konferenci sice rozdával Dušan Uhrin úsměvy, upozorňoval ale na to, že se tým musí nadále soustředit na každé utkání.
Usměvavý Dušan Uhrin se nechtěl do hodnocení příliš pouštět.  Já bych to ani nechtěl moc hodnotit, jsem šťastný, že jsme vyhráli mé první derby. Radost mají i hráči. Měl jsem ze zápasu dobrý pocit, věřil jsem, že to zvládneme. I když mi ke konci ještě zatrnulo,“ přiznal.

Slavia podle něj ale nevstoupila do 284. derby nejlépe. „Nevyvíjelo se to moc dobře, dvě dobré příležitosti jsme nevyužili. Sparta držela míč a zatlačila nás. My jsme šli do zápasu s taktikou, kterou jsme dodrželi. Byli jsme zodpovědní a důslední při dostupování hráčů, takže jsme to zvládli,“ těšilo ho.

Jaká byla strategie? „Čekali jsme, že nás Sparta zatlačí, jsou silní na míči. Ohlídali jsme přihrávky od Matějovského nebo Dočkala, takže finálních přihrávek nebylo moc,“ prozradil.

Utkání rozhodl Jaromír Zmrhal. „Nechtěl bych vychvalovat jednotlivce,“ bránil se trenér, ale pak přeci jen přidal komentář k výkonu sešívaných. „Vedle něj hrál také Souček, který se dostal do základu, aniž bychom to na začátku podzimu tušili, a je zodpovědný. Jarda hrál dobře, což nás těší, ale musí tak hrát i další zápasy. Nedařilo se mu, na téhle pozici se musel ještě rozehrát,“ dodal.

Chválil také výkon Levana Kenii a obrany. „Až na jednu chybu jsme žádnou hrubku nevyrobili. Sparta měla asi dvě šance v každém poločase, které nevyužila. Kenia nám hodně pomohl v přechodu do útoku,“ ocenil trenér.

Kanonýr Škoda se sice v žádné ze svých šancí neprosadil, přesto měl na hru velký vliv. „Jsem rád, že tu je Škoda, dnes dělal prosto pro to, abychom měli jiné šance,“ pochválil ho Uhrin.

Přestože on sám ještě nemá jasno, jak derby oslaví, hráči musí být ráno nachystáni na tréninku. „Chtěl bych, aby to moc neoslavovali, ale jsem realista. Zítra je trénink, musíme se srovnat na další derby, hrajme doma s Duklou a chceme zase vyhrát. I teď jsem chtěl vyhrát a hráči taky, což bylo vidět,“ usmíval se. On sám ještě chce zavolat svému otci. „Možná mu zavolám, snad jsme rodina, tak bude i rád,“ doufá trenér.

Nadšený byl také z atmosféry v Edenu. „Když jsem trénoval v cizině, měli jsme vyprodané každé druhé utkání. Na hře se to projeví, vím, co pro hráče taková podpora znamená. Myslím, že se dnes všem divákům vyplatilo koupit lístek,“ dodal na adresu diváků. Fanoušci soupeře do utkání zasáhli i jinak. „Není to naše věc, jak se chovají fanoušci Sparty, ale při přerušení hry jsme si alespoň odfrkli, takže jsem rád, že utkání zdrželi,“ okomentoval chování kotle hostí Uhrin.

Vyhraným derby ale jeho cíle nekončí. „Nebudu hráče držet při zemi, děláme ve Slavii, měli bychom být nahoře. Vše by mohlo pokazit jedno utkání, musíme myslet na Duklu, vyhráli jsme jen pár zápasů. Navíc jsme nevykročili dobře, jsme čtvrtí. Mohli jsme mít víc bodů, ztratili jsme doma s Libercem a s Boleslaví také, i když to utkání nebylo dobré,“ stojí trenér nohama na zemi.




Aktuálně

Společně jsme uklidili okolí Edenu

22. 4. 2024
Dnešní datum, tedy 22. dubna, připadá každoročně na Den Země, při kterém si celý svět připomíná, jak důležité je starat se o životní prostředí a svět kolem nás. Ve Slavii tento přístup sdílíme nejen v měsíci dubnu, ve kterém věnujeme pozornost projektům z environmentální oblasti, ale po celý rok.

Výhra s Libercem na úvod nadstavby

22. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zvládly otočit nepříznivý průběh zápasu a v úvodním utkání nadstavby porazily na domácí půdě Slovan Liberec 4:2. Střelecky se prosadila Franny Černá, Gabriela Šlajsová, Tereza Krejčiříková a Tereza Szewieczková.

U15 vyhrála Turnaj národů v Ostravě

22. 4. 2024
Žáci v Ostravě nepoznali chuť porážky, a i díky zvládnutým pokutovým kopům se probojovali až do finále. V něm porazili Herthu Berlín. Nejlepším střelcem turnaje se stal se čtyřmi góly Matouš Srb.

Další články