Doma nesmíme prohrávat, mračil se trenér | SK Slavia Praha
Více

Doma nesmíme prohrávat, mračil se trenér

PRAHA/EDEN ARENA - Série bez porážky se zastavila na čísle sedm. V tom osmém se z vítězství v Edenu radovala Sigma Olomouc. Podle trenéra Dušana Uhrina chyběla jeho týmu efektivita, přesnost a důraz. „Rozhodlo to, že jsme nebyli důrazní v pokutovém území ani před ním,“ zhodnotil výkon svých svěřenců.
Slavia v jedenáctém kole podlehla doma Sigmě. „Rozhodlo to, že jsme nebyli důrazní v pokutovém území ani před ním. Tam bych od hráčů chtěli víc,“ načal své hodnocení trenér Dušan Uhrin. „K tomu jsme špatně řešili útočné situace, prakticky vždy jinak, než jsme měli,“ mračil se.

Slavia byla střelecky aktivnějším týmem, nakonec však inkasovala. „Mrzí mě, že Voltr nedal první šanci, kterou v zápase měl. Od útočných hráčů je to málo, budu po nich chtít víc. Místo vedení jsme z první střely soupeře prohrávali,“ okomentoval branku na závěr prvního poločasu.

V hodnocení zápasu pak pokračoval. „Druhá půle byla podobná té první, nedali jsme branku. Mám pocit, že jsme byli nedůrazní a jestli chceme nad týmy jako je Olomouc vyhrávat, musíme být efektivnější, přesní a hlavně důrazní,“ rozčiloval se.

Slavia tentokrát nastoupila v plné síle „Hráli Štohanzl a Kenia, jsme zklamaní, protože jsme hráli doma a doma nesmíme prohrát. Nechtěl bych to pitvat, nejsem spokojený, jsem naštvaný na hráče, že tam nešli s důrazem. Zbytečně jsme pustili tři body, musíme hrát lépe před brankou,“ zopakoval.

Nabízelo se srovnání s předchozími remízovými zápasy. „I proti Dukle jsme si vytvořili hodně šancí, které jsme neproměnili. Byla to podobná utkání, lišila se v tom, že dnes nám Olomouc dala dvě branky za vápnem,“ dodal Uhrin.

Martin Berkovec bral v pozápasových rozhovorech vinu na sebe. „Nemám pocit, že zavinil prohru. První gól byl, myslím, tečovaný. Na druhém nějakou vinu má, ale to se stát může. V jiných zápasech nás naopak podržel. Neprohrál to on, prohrálo to celé mužstvo. Chtěli jsme fanouškům ukázat, že to bude lepší. Teď máme dlouhý týden, ve kterém se musíme připravit na Teplice, pokud chceme hrát o předek tabulky, nesmíme si podobnou hru už dovolit,“ je mu jasné.

Ze hřiště musel ze zdravotních důvodů Jan Štohanzl. „Zatím nevím, jak je na tom. Více se dozvíme zítra a vše by mělo být jasné v pondělí,“ prozradil trenér sešívaných na adresu svého záložníka.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články