Hráli jsme zodpovědně, těšilo po výhře v Teplicích Uhrina | SK Slavia Praha
Více

Hráli jsme zodpovědně, těšilo po výhře v Teplicích Uhrina

TEPLICE/NA STÍNADLECH - Karetní tresty a zdravotní obtíže ztížily trenérovi skladbu základní jedenáctky proti Teplicím. Hráči ho ale nezklamali a i díky povedenému střídání si Slavia veze domů tři body. „Měl jsem šťastnou ruku,“ usmíval se Dušan Uhrin na tiskové konferenci.
Trenér Dušan Uhrin viděl zápas jako vyrovnanou partii. „My jsme paradoxně hráli dobře v první půli, vytvořili jsme si vyložené šance. V té druhé nás soupeř malinko zatlačil, hráli jsme v hlubším bloku než v prvním poločase. To utkání bylo vyrovnané, oba týmy měly tři, čtyři šance. Byli jsme šťastnějším týmem, protože jsme vstřelili branku. Jsem rád, že jsme vyhráli,“ těšilo ho.

Následně poodhalil, proč do hry poslal Jiřího Bílka, který utkání svou trefou rozhodl. „Sestava byla jiná, než v minulém kole, měli jsme s jejím sestavováním řadu problémů. Měli jsme více variant, jak by to mělo vypadat. Jirka tam měl jít od začátku, ale nakonec jsem se rozhodl pro Karla Pitáka, abychom byli ve středu hřiště konstruktivnější. Myslím, že jsme byli. I Karel šel do utkání s určitým hendikepem, takže sotva jsem viděl, že už nemá dostatečný pohyb, okamžitě jsem ho vystřídal. Bílkovi jsem neříkal: dej gól, jasně že ho dá. Měl jsem šťastnou ruku, jak se říká,“ dodal ke svému výběru střídajících hráčů.

Teplice mohly o něco dříve při velké šanci Filla vstřelit první gól, Slavii ovšem podržel Berkovec. „Samozřejmě jsme mohli z trestňáku dostat jasný gól, ale Berkovec předvedl excelentní zákrok a odčinil Olomouc, kde se mu to nepovedlo,“ pochválil trenér gólmana.

Uhrin byl také spokojený s tím, že zápas zvládli hráči, kteří se v základu objevili po dlouhé době, nebo v lize nastoupili vůbec poprvé. „Jsem rád, že si se zápasem poradili hráči, kteří dlouho nehráli, což byli Michal Frydrych a Michal Švec. Odehráli to dobře, protože jsme branku nedostali,“ ohodnotil jejich výkon.

Pochválil také přístup svého týmu. „V zápase bylo hodně změn, některé vynucené, některé taktické. Myslím, že všichni hráči, kteří byli na hřišti, podali hlavně zodpovědný výkon. Co jsme si řekli, to splňovali. Samozřejmě, že ne ve všech situacích to vyjde stoprocentně, ale měli určité úkoly. Více jsme pokrývali Vachouška, aby nám nešel do větší rozehrávky, což se nám povedlo. Stejně tak měli pokrýt strany, které mají Teplice rychlostní. Tam se nám podle mého nepodařila pokrýt jen jedna věc,“ poodhalil taktiku sešívaných.

Jaká bude sestava proti Bohemians, ovšem naznačit nechtěl. „Hrajeme až za týden, věřím, že všichni budou zdrávi. Měli jsme problémy, že Jablonský onemocněl a má teplotu. Mikula byl vykartovaný. Uvidíme v týdnu, podle toho budou hráči hrát. Pokud budou vypadat dobře, nemá smysl dělat velké změny. Ale je to ještě daleko,“ zakončil pozápasovou tiskovou konferenci.

Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Další články