Španělsko odhalí naše slabiny, ví Dušan Uhrin | SK Slavia Praha
Více

Španělsko odhalí naše slabiny, ví Dušan Uhrin

PRAHA - Tým Dušana Uhrina zakončil pražskou přípravu zápasem proti Vyšehradu a trenér sešívaných prozradil, jaký je zdravotní stav jeho mužstva a kdo se Slavií neodcestuje na soustředění do Španělska.
Trenéra Dušana Uhrina sice výhra potěšila, stále však vidí v předvedeném výkonu mezery. „Prohráli jsme s Ústím a dneska jsme chtěli vyhrát, což se povedlo. Prvních 65 minut zápasu bylo dobrých, takhle bych si to kombinačně představoval. Nicméně ve druhém poločase jsme trošku polevili. Jak jsme vystřídali, tak někteří hráči nebyli na svých místech – to vždycky znamená, že je tam trošku chaos. Což byl, hlavně na levé straně. Pořád je to pro nás jen příprava. Dneska jsme měli dopoledne normálně trénink,“ poukázal na vytíženost svého týmu.

Část hráčů strávila na hřišti více času, než v předchozích duelech. „Nechtěl jsem střídat. Chtěl jsem, aby někteří odehráli alespoň 60 minut,“ prozradil Dušan Uhrin.

Proti Vyšehradu se prosazovaly také tradiční opory Slavie – Škoda a Zmrhal. „Jsou tady od toho, aby dávali góly. Jsou to útoční hráči. Je důležité, že jsou tady. Je také důležité, že jsme všichni zdraví. Zvlášť po tomhle týdnu, kdy tady byla taková zima,“ těší trenéra.

Kondiční část přípravy včetně tuzemských zápasů je u konce, ale do předběžného hodnocení se trenér pouštět nechce. „Je to pořád stejně – všechno ukáže až liga. Máme před sebou soustředění ve Španělsku, kde nás čekají silní soupeři. Uvidíme, kde máme slabiny. A ty musíme zlepšit,“ klade důraz na herní přípravu.

Pomalu se také rýsuje kádr, který na jih Evropy odletí. „Vyřadili jsme Marka Kodra a Jan Vošahlíka. U Marka hledáme hostování. Ještě nevíme, jestli odjede s juniorkou. Rádi bychom, aby hrál alespoň druhou ligu. Dana Součka jsme poslali do juniorky. Do Španělska jsme chtěli vzít pětadvacet nebo šestadvacet lidí,“ objasňuje Dušan Uhrin.

Někteří hráči ze zdravotních důvodů vynechali zápasy na umělce. „Železník už je zdravý, ale nechtěli jsme riskovat, že si to zranění obnoví. To samé Deli. Nechceme, aby se nám tihle dva, kteří měli trošku problémy, na umělé trávě zranili a neodjeli s námi do Španělska. U Levana Kenii čekáme, až si úplně uzdraví ruku. Doufám, že to bude dost brzy. Ale stejně má trest, takže bude v prvních zápasech ligy stát,“ dodává trenér.


Aktuálně

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Další články