Slavia po reprezentační pauze míří na Duklu | SK Slavia Praha
Více

Slavia po reprezentační pauze míří na Duklu

PRAHA – Po dvou týdnech čeká Slavii další derby. Tentokrát to menší na hřišti pražské Dukly. Utkání na Julisce začíná v neděli v 15:00.
„Je to malé pražské derby, na které se těšíme. Chceme samozřejmě uspět, protože jsme prohráli se Spartou. Chtěl bych, aby hlavně přišli diváci a povzbudili nás, budeme to potřebovat. Musíme hrát tak, abychom získali tři body,“ uvedl před utkáním trenér Dušan Uhrin.

„Víme, že Dukla hraje kombinačně. Teď dvakrát za sebou prohrála, doma hraje tak, že hodně drží míč. Ale my chceme nastoupit opravdu zdravě a nenechat je hrát,“ pokračuje slávistický kouč.

V poslední době trápila slávisty marodka, zlepšilo se to během reprezentační pauzy? „Pevně věřím, že všichni budou v pořádku, i když máme některé zraněné a nemocné hráče. Železník s Jablonským určitě nenastoupí, Martin Berkovec si obnovil zranění, ale máme hráče, kteří je nahradí,“ je si jistý trenér, který se bude muset obejít i bez vykartovaného Hušbauera.

„Pepa Hušbauer hrál každý zápas. Samozřejmě absence je to veliká, protože jsme na něj spoléhali. Ale aspoň vyzkoušíme jiné hráče, kteří zatím nedostali šanci, což je pro ně také důležité, aby věděli, že tady nejsou jen proto, aby trénovali,“ dodal Dušan Uhrin.

Ve vítězství věří také nejlepší střelec Slavie Milan Škoda. „Určitě nás nečeká jednoduché utkání, ale týmovou prací a za podpory našich fanoušků věřím, že zápas zvládneme a získáme tři body,“ přeje si slávistický útočník.

„S Duklou se nám sice relativně daří, ale na podzim jsme s nimi doma remizovali, takže jim máme co vracet,“ doplnil Milan Škoda.

Během pauzy reprezentoval Pobřeží Slonoviny Simon Deli. „Na ligové utkání jsem se už těšil. Věřím, že na Dukle zvítězíme, protože potřebujeme do tabulky získat důležité tři body,“ má jasno slávistický stoper.

„Dukla hraje kombinační fotbal, na který se musíme připravit. Na podzim se nám na hřištích soupeřů dařilo, takže doufám, že se k těmto výkonům vrátíme a uspějeme,“ zakončil reprezentant Pobřeží Slonoviny.

Aktuálně

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Výhra s Brnem, řádila pětigólová Nekesa

26. 3. 2024
Fotbalistky Slavie pokračují ve spanilé jízdě, na hřišti Lokomotivy Brno vyhrály vysoko 11:0, pět branek dala útočnice Marjolen Nekesa, která se vyhoupla do čela ligových střelkyň. Poprvé v letošní sezoně chytala Tereza Fuchsová.

Informace pro fanoušky do Plzně

26. 3. 2024
Ve 28. kole bude hrát Slavia v Plzni. Zápas se hraje 14. dubna od 18:00. Přečtěte si bližší informace v článku.

Další články