Dušan Uhrin: Jsem rád, že jsme v boji o poháry neodpadli | SK Slavia Praha
Více

Dušan Uhrin: Jsem rád, že jsme v boji o poháry neodpadli

PRAHA/JULISKA - Oproti zápasu na Spartě udělal trenér Dušan Uhrin hned sedm změn, do utkání poslal třeba Mihalíka s Barákem a sešívaní dokázali urvat všechny body. I nadále se tak drží v boji o pohárové pozice. „Soustředili jsme se na sebe a jsem rád, že jsme v tom boji neodpadli," komentoval zápas na Dukle trenér sešívaných Dušan Uhrin.
„Chtěli jsme zamezit Dukle, aby kombinovala a aby hrála své dlouhé míče. To se nám povedlo, hráli jsme dobře takticky a udrželi jsme postavení, to hráči splnili. Dvakrát nebo třikrát se nám tam sice Dukla dostala, ale brejkových situací bylo málo. Ve druhé půli jsme se tam dostávali lépe my, měli jsme dvě velké šance. Příležitosti sice měla Dukla taky, Pavlenka je ale vychytal,“ komentoval průběh utkání trenér Slavie Dušan Uhrin.

„Nemůžu říct, že jsem s výkonem úplně spokojený, ale zároveň nejsem nespokojený. Byli jsme kompaktnější než Dukla a kdybychom byli důslednější v zakončení, tak jsme měli vyloženější šance. Vukadinovičova střela, tak to sad nešlo nedat, a Zmrhal šel také sám na branku. Ale kdybych to měl shrnout, na šance bylo utkání rovnocenné,“ pokračoval Dušan Uhrin.

„Chtěli jsme odčinit Spartu, kde jsme 3:1 prohráli, a jsem rád, že se nám to povedlo a že si někteří noví hráči v naší sestavě hrábli na dno sil,“ doplnil kouč sešívaných.

Den před zápasem zvítězil Liberec a se štěstím i Mladá Boleslav, Slavia proto musela získat tři body, aby se udržela v boji o pohárové příčky. „Šli jsme do zápasu s tím, že se budeme soustředit jenom na sebe. Pár lidí mi volalo, že máme smůlu, ale ještě je sedm kol a všichni nevyhrají všechno. Jsem ale rád, že jsme v tom boji neodpadli. Máme před sebou samozřejmě těžká utkání, ale musíme je zvládnout. Dneska jsme měli na hřišti mladý tým a taky jsme to zvládli,“ dodal Uhrin na adresu nedělní sestavy.

„Nebylo až tak těžké, dát sestavu dohromady. Šlo spíše o očekávání, kdo nastoupí, a měl jsem obavy, jestli hráči vydrží celých 90 minut. Přeci jen někteří z nich nehráli a nemají ten zápasový rytmus. Jen Barák a Mihalík hráli za jedenadvacítku, ale to není úplně dospělý fotbal.“

„Barák zvládl první půli velice dobře, mohl dát branku ze střední vzdálenosti, dobře podržel balón. Má ale rezervy ještě v defenzivní fázi, kde nezakryje balon. O Mihalíkovi víme, že je technický hráč, že je rychlý, má ale rezervy a musíme na něm zapracovat. Marodil se svalem, pak s chřipkou a musíme ho dotrénovat do pozice, kdy to bude stoprocentní,“ dodal trenér na adresu mladíků, kteří nastoupili na Dukle v základu.

Řeč přišla i na Milana Škodu, který o reprezentační pauze léčil zranění. „Záleží, jak bude trénovat další týden. v tom před Duklou trénoval jen s fyzioterapeutem a uvidíme, jestli bude na další zápas připravený. Mešanovič to zvládnl dobře a dělal problémy vysokým obráncům,“ zakončil Dušan Uhrin.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Mládežníci na repre: Postupy na EURO U17 i třígólový Pikolon

28. 3. 2024
V reprezentačních výběrech U20 - U16 se na konci března představily více než tři desítky mládežníků. Slávisté mají díky tomuto počtu největší klubové zastoupení na mládežnických reprezentačních srazech. Na největší úspěch dosáhli čeští a slovenští reprezentanté do sedmnácti let, kteří postoupili na EURO.

Po reprezentační pauze na béčko! V neděli na Xaverově proti Robstavu

28. 3. 2024
Slávistický B-tým čeká 20. kolo ČFL. V neděli 31. března vyzve na Xaverově od 10:15 FK Robstav. Vstupenky na utkání budou k dispozici na místě.

Další články