V sobotu od 17:00 doma s Jabloncem | SK Slavia Praha
Více

V sobotu od 17:00 doma s Jabloncem

PRAHA – Slavia se zhruba po měsíci představí opět na svém hřišti v Edenu. Sešívaní přivítají v rámci 24. kola v sobotu od 17:00 ambiciózní Jablonec.
„Čeká nás určitě těžký zápas. Jablonec má výborné mužstvo, které skládal delší dobu než my. My jsme ale konečně všichni v pořádku a trénujeme pohromadě. S tím jsem spokojen, i když někteří začali až tento týden,“ uvedl Dušan Uhrin.

Jak to tedy vypadá s marodkou konkrétně? „Bude chybět akorát Martin Berkovec, ale Jirka Pavlenka chytal v posledním zápase dobře, podržel nás. Takže není žádný důvod něco měnit,“ těší trenéra.

Trenér se těší na tradiční podporu slávistických fanoušků. „Hrajeme doma, chceme, aby přišli lidi. Chceme hrát dobrý fotbal, myslím si, že to bude zajímavý zápas. Doufám, že nás fanoušci povzbudí. Mám za to, že lidé stojí za námi a po těch událostech, které se staly tento týden, se ještě více semkneme,“ věří kouč sešívaných.

Na Julisce předvedli sešívaní velkou vůli po vítězství. „Pevně věřím, že hráči si sáhnout na dno svých sil. Ten, kdo bude na hřišti, tam bude proto, aby pomohl mužstvu. I u hráčů, kteří nebudou v základu věřím, že když nastoupí, tak do toho dají všechno. Pro kluky se vůbec nic nemění, situace je stabilizovaná, my se musíme soustředit jen na výkony na hřišti,“ doplnil kouč Slavie Dušan Uhrin.

Jaromír Zmrhal věří, že mužstvo naváže na týden starý zisk tří bodů. „Očekávám od zápasu těžký duel. Jablonec je kvalitní mužstvo, ale my budeme hrát doma po vítězném utkání venku, takže na to budeme chtít určitě navázat,“ má jasno Zmrhal.

Slávisté věří, že utkání zvládnou za každou cenu. „Když to nejde moc herně, tak ve hře musí být srdce a musíme dát do hry maximální bojovnost a odřít celý zápas. I tak se dá vyhrát,“ burcuje Jaromír Zmrhal.

Proti Dukle nastoupil po dlouhé době ve středu zálohy. Kde se cítí lépe? „Dřív jsem hrál uprostřed zálohy, i když úplně ne na podhrot. Nebylo mi to cizí, dostal jsem se k více míčům, více jsem rozehrával a tvořil hru. Každý post má své pro a proti, já si určitě nebudu vybírat pozici. Budu hrát tam, kde trenér řekne a budu za to rád,“ má jasno slávistický odchovanec.

Dobrý výkonem se proti Dukle prezentoval také Jaroslav Mihalík. „Čeká nás těžké utkání. Hrajeme na domácím hřišti, doufám, že přijde hodně fanoušků, kteří nás budou skvěle povzbuzovat a společně to dovedeme do vítězného konce,“ doufá slovenský reprezentant do 21 let.

„Hlavně musíme jezdit, následně věřím, že přijde i fotbalovost. Chtěl bych, abychom vstřelili více než jeden gól. Nebránil bych se tomu, kdybych se zase dostal ke gólové situaci. Na Dukle jsem měl navíc ještě jednu šanci, kdybych ji proměnil, bylo by to lepší. Třeba se mi to povede v sobotu,“ zakončil slovenský záložník.

Aktuálně

POSTUP! Slavisté U19 přehráli v Lisabonu Sporting CP

24. 4. 2024
Svěřenci Milana Titěry porazili ve čtvrtfinále domácí Sporting CP 1:0 gólem Dominika Pecha ze 14. minuty a postupují mezi nejlepší čtyřku.

Fanzóna před derby žen - vietnamský guláš, skákací hrad a autogramiáda

24. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen se Spartou, se hraje v sobotu 27. dubna od 15 hodin ve Fortuna Areně. Fanzóna začíná od 13 hodin, brány stadionu se fanouškům otevřou o hodinu později.

MATCHDAY Olomouc. Choreoškolka i pozdní stíhací jízda

23. 4. 2024
Jak to vypadalo přímo v Edenu i jeho okolí během nedělního ligového střetnutí s Olomoucí (2:2)? Dozvíte se, MATCHDAY vás tradičně vezme za oponu.

Další články