Zbývají čtyři kola, hrajeme o hodně, ví Uhrin | SK Slavia Praha
Více

Zbývají čtyři kola, hrajeme o hodně, ví Uhrin

PRAHA/EDEN ARENA – Návrat Milana Škody, který do zápasu s Teplicemi nastoupil se vší parádou, sice trenéra potěšil, výsledek utkání už ale ne. „Nejsem spokojený, měli jsme zápas s Teplicemi zvládnout líp. Vedli jsme, ale sami jsme si situaci zkomplikovali,“ hodnotil na pozápasové tiskové konferenci.
Trenéra sešívaných Dušana Uhrina průběh utkání rozhodně nepotěšil. „Nejsem spokojený, měli jsme zápas s Teplicemi zvládnout líp. Vedli jsme, ale sami jsme si situaci zkomplikovali. Pak jsme navíc v 93. minutě nedali penaltu,“ okomentoval závěr utkání.

Už před zápasem bylo jasné, že Teplice nejsou snadný soupeř. „Hrají kombinačně, o což jsme se snažili i my. Měli jsme tam několik velkých šancí, které jsme měli proměnit. Zmrhal šel spolu s pěti spoluhráči v 11. minutě asi na tři obránce, pak měl Škoda dvě tutové šance hlavou, které měl proměnit,“ vypočítával trenér.

Nakonec ale druhou branku přidali i hosté. „Udělali jsme tam hroznou hrubku, měli jsme ten míč odehrát někam, kde nehrozilo nebezpečí,“ bylo jasné trenérovi. Slavia navíc stále bojuje o dobré umístění v tabulce. „Hrajeme o hodně, ještě jsou před námi čtyři kola. Čtvrté místo už je ztracené, to už nedotáhneme. Bojujeme ale o to, abychom zůstali pátí. Sledujeme dění v poháru, víme, že je o co hrát,“ je jasné Uhrinovi.

Dnes ho mohl potěšit alespoň návrat uzdraveného Milana Škody, který s kapitánskou páskou na paži řádil na hrotu. „Hrál dnes velmi dobře, měl tam ještě dvě šance hlavou a také jednu po zemi,“ chválil trenér svého nejlepšího střelce.

Smolařem zápasu byl Josef Hušbauer, který v poslední minutě neproměnil pokutový kop a na svůj první gól v sešívaném stále čeká. „Hušbauer hraje, co po něm chci, má držet míč na zemi a uklidnit hru, i když by mohl jít víc do útoku. Bohužel dnes neproměnil penaltu, z čehož šťastný nejsem, ale co se dá dělat. Na penalty jsou nominovaní tři hráči a on je první volba,“ dodal trenér sešívaných.

Slavii čeká v neděli 1. května vršovické derby. „Další zápas hrajeme až v neděli, Hušbauer má osm dní, tak doufám, že se z toho probere,“ věří trenér, že jeho záložníka neproměněná penalta nesrazí.

Ke hře svého týmu měl ale řadu výtek. „Někteří hráči hrají určité pasáže hry podprůměrně, což se mi nelíbí, to si s nimi musím vyříkat,“ zakončil své hodnocení remízového utkání s Teplicemi trenér Dušan Uhrin.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články