Ve středu od 18:15 v Příbrami | SK Slavia Praha
Více

Ve středu od 18:15 v Příbrami

PRAHA – Slavii hned tři dny po výhře nad Slováckem čeká duel předposledního kola letošní sezony. Ve středu od 18:15 se sešívaní představí v Příbrami.
„Potřebujeme ještě jeden bod, abychom opravdu měli jistotu pátého místa. Ale abych pravdu řekl, tak chci, abychom v Příbrami vyhráli. Domácí jsou v problémech, víme, že hrají o záchranu. Ale my nemůžeme myslet na to, že někdo hraje o záchranu. Hrajeme sami o sebe,“ zdůrazňuje trenér Dušan Uhrin.

Při utkání se Slováckem se rozrostla slávistická marodka. S kým nemůže trenér počítat? „Nebude Simon Deli a Jiří Pavlenka. Navíc Martin Latka má problémy se zády, Tomáš Jablonský má zánět v noze a bude chybět i Lukáš Železník,“ vysvětluje trenér.

„Musíme tedy změnit trochu sestavu a postavit to tak, abychom uhráli co nejlepší výsledek,“ má ale jasno Dušan Uhrin.

Po pauze se proti Slovácku vrátil do branky Slavie Martin Berkovec. „Určitě nás nečeká jednoduché utkání, protože Příbram hraje o to, aby se zachránila v lize, a potřebuje body. My ale chceme navázat na povedený zápas proti Slovácku a uspět, abychom získali jistotu v podobě pátého místa,“ říká Martin Berkovec.

Proti Slovácku šel Martin Berkovec do brány chvíli po začátku utkání. „Nebylo to pro mě nic těžkého. Navíc to bylo chvíli po rozcvičce, takže jsem byl ještě naplno rozcvičený. Jsem rád, že jsme utkání zvládli a konečně vyhráli,“ říká slávistický gólman.

Do svého domova se vrátí nedělní hrdina Antonín Barák a poprvé si zahraje proti svému mateřskému týmu. „Těším se moc. Na bývalé spoluhráče, bude to pro mě hodně emotivní. Příbram je můj domov a budu ji mít navždy v srdci a hrozně rád se tam vracím,“ přiznává reprezentant do 21 let.

„V Příbrami moc fanoušků nechodí, takže doufám, že Slavia by mohla trochu víc diváků nalákat. Každého fotbalistu dobrá návštěva láká. Každopádně doufám, že utkání zvládneme a získáme tři body,“ uzavřel Antonín Barák.

Aktuálně

Preview: Trenér Karel Piták a Diana Bartovičová před derby žen

25. 4. 2024
Svátek fotbalu, derby žen, šlágr 2. kola nadstavby 1. ligy žen se pomalu blíží. Fotbalistky Slavie se představí ve Fortuna Areně v sobotu 27. dubna od 15 hodin. O duelu promluvili trenér žen Karel Piták a kapitánka Diana Bartovičová.

Hráči na hostování: Mezi střelci Icha s Filou

25. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Staň se hráčem Slavie. Hledáme posily to týmu Walking football

25. 4. 2024
Fotbalový věk je jen číslo. Hvězdou v sešívaném se totiž můžete stát, i když vám je více než padesát. Chcete si splnit sen a vstřelit gól za Slavii?

Další články