Každou druhou šanci teď proměňujeme, těší trenéra | SK Slavia Praha
Více

Každou druhou šanci teď proměňujeme, těší trenéra

PŘÍBRAM/NA LITAVCE - Slavia si na konci ročníku šance nejenom vytváří, ale také je ke spokojenosti svého trenéra Dušana Uhrina proměňuje. „Myslím, že jsme se trochu uklidnili,“ hledá příčinu toho, že sešívaní ve dvou posledních zápasech skórovali osmkrát.
Slavia si připsala druhé jednoznačné vítězství v řadě. Přesto měl trenér Dušan Uhrin před utkáním obavy. „Hráli jsme po třech dnech od zápasu se Slováckem. My jsme takto za sebou mistrovská utkání ještě nehráli, takže jsme věděli, že to bude těžké. Řekli jsme si, že první půli musíme zvládnout excelentně, protože nevíme, co to s námi ve druhé půli udělá,“ prozradil.

A Slavia zvládla první poločas zcela podle instrukcí, nastřílela tři góly. „Jsem rád, že jsme dali tři branky, hráli jsme aktivně a směrem dozadu jsme byli perfektní, dá se říct, celý zápas. Bylo to hrozně těžké, sbírali jsme nakopávané balony a odražené míče. První půli to bylo stoprocentní, druhou už to bylo horší. Ale nastřelili jsme tyčku, měli jsme dvě vyložené šance i ve druhém poločase. Takže jsme mohli ještě počet gólů navýšit. Branky mohl ale samozřejmě dát i soupeř, ale jen ze závarů,“ připustil trenér.

V červenobílém zasáhl do utkání příbramský odchovanec Antonín Barák. „Tonda chtěl hrát, i když se cítil trochu hůř, protože měl nakopnuté lýtko. Chtěl hrát za každou cenu a myslím, že za těch osmdesát minut, co byl na hřišti, odevzdal maximum a hrál dobře. Byl střídaný, protože trochu docházely síly v bránění,“ pochválil mladého záložníka Uhrin.

Toho mohla těšit také efektivita slávistické ofenzivy. „Myslím, že jsme se trochu uklidnili. Šance jsme si vytvářeli vždycky, ale teď v podstatě každou druhou proměňujeme. A to je v pořádku. To se mi líbí,“ smál se na tiskové konferenci.

Slavia je pátá a o účasti v evropských soutěžích rozhodne finále domácího poháru ve středu 18. května. „Pro mě sezona končí v sobotu bez ohledu na to, jak skončí pohár. V něm budu ale samozřejmě fandit Boleslavi,“ přiznal trenér otevřeně. Společně s celým týmem se ale na zápas nechystá. „Máme dovolenou. Já sice budu v Praze, ale chci, aby hráči odjeli. Protože pokud bychom poháry hráli, budou mít jen čtrnáct dní volno,“ objasnil Dušan Uhrin.

Aktuálně

Derby dorostenců ve středu dopoledne na Xaverově

16. 4. 2024
Mladší i starší dorostence čeká uprostřed týdne zápas s největším rivalem. U19 vykopne proti Spartě v 11:00. Mladší U17 hraje od 13:15. Přijďte podpořit slávisty na Xaverov. Vstupné je zdarma. Přímý přenos z utkání bude k dispozici na YouTube SlaviaTV.

Dívčí tréninkové odpoledne v Edenu

16. 4. 2024
Mládežnická akademie SK Slavia Praha si přichystala dívčí tréninkové odpoledne pro holky narozené v letech 2013 – 2016. Všechny holky jsou do Edenu zvány!

Douděra 2028: Rodina i domov. Jsem tu šťastný

16. 4. 2024
David Douděra prodloužil se Slavií smlouvu do 30. června 2028. V rozhovoru okomentoval bezprostřední dojmy, prozradil, který okamžik považuje v červenobílých barvách za svůj zatím nejsilnější, nastínil plány nejen do konce sezony.

Další články