Vítězné loučení se sezonou očima trenéra Dušana Uhrina | SK Slavia Praha
Více

Vítězné loučení se sezonou očima trenéra Dušana Uhrina

PRAHA/EDEN ARENA - Slavia zakončila ligový ročník výhrou 5:0 nad mistrovskou Plzní, což trenéra Dušana Uhrina samozřejmě těšilo. Jak hodnotí uplynulý rok, kdo odejde a kdo naopak Slavii posílí? „Hráčů je na trhu strašně moc, jsem sám zvědavý, koho přivedeme. Zatím je to v plenkách,“ říká trenér sešívaných.
Trenér Dušan Uhrin dnes zhodnotil utkání jednou větou. „Jsem rád, že jsme vyhráli,“ usmíval se po skončení sezony a vítězství 5:0 nad Plzní.

Slavii se v posledních třech zápasech dařilo, odehrála je se skóre 13:2. „Myslím, že velkou roli hrálo to, že jsme byli konečně pohromadě. Předtím jsme měli zdravotní problémy, což se zlepšilo. Všichni už asi měsíc předtím trénovali. Navíc z nás spadl tlak, že musíme. Chtěli jsme ovšem doma před našimi diváky vyhrát,“ prozradil trenér.

Sešívaní trochu pozměnili v průběhu jara herní styl. „Zhruba měsíc a půl zpět jsme začali trénovat hru, kterou hrajeme. A trvalo asi měsíc, než se to promítlo do zápasů,“ objasnil Dušan Uhrin. Toho těšilo, že se týmu dařilo střelecky. „Jsem rád, že jsme dali pěkné branky a že jsme zvládli poslední tři zápasy. Nejtěžší byl asi ten v Příbrami. Já osobně si to ale užiju až někdy potom. Teď mám spoustu jiné práce,“ dodal.

Slavii totiž čeká vytipovávání nových posil. „Musíme zmapovat hodně hráčů. Potřebujeme kádr trošinku doplnit a nechceme udělat chybu v přestupech. Na konci jsme byli kvůli zraněním ve stavu, že kdyby nám chyběl další útočník, měli bychom maximálně Fotra,“ uvědomuje si Uhrin.

Na jaké posty hledá nové tváře? „Potřebujeme do každé řady jednoho hráče. Letos jsme vydrželi dlouho bez žlutých karet, hráli jsme hodně zodpovědně. To se nám nemusí příští rok stát. Chceme posílit celou jedenáctku, aby byla v týmu větší konkurence. To, že někdo přijde, ale neznamená, že bude automaticky hrát v základní sestavě. Ani na jaře se na začátku sestava neměnila, hráči si tu nejprve museli zvyknout,“ okomentoval změny v sestavě trenér sešívaných.

Ve Slavii se ale jarní posily postupně zabydlely a propracovaly se do základu. „Přišli k nám hráči z mužstev, která byla na sestup. Museli si zvyknout na to, že ve Slavii se musí vyhrávat. Příkladem může být Tonda Barák,“ těšilo trenéra, že se mladý reprezentant rozehrál. „Jejich spolupráce s Hušbauerem je teď o hodně lepší. I když stále máme takové pětiminutovky, kdy máme v určitých fázích problémy,“ uvědomuje si.

Konkrétní jména, o která mají sešívaní zájem, ale vyslovit nechtěl. „Hráčů je na trhu strašně moc, jsem sám zvědavý, koho přivedeme. Z mého minulého angažmá je to jeden nebo dva hráči, ale pak je tu dalších sto… Zatím je to v plenkách,“ nechtěl dávat prostor spekulacím.

Kdo naopak tým opustí? „Miljan Vukadinovič je tu pouze na hostování, budeme jednat s Mladou Boleslaví. Levanu Keniovi a Milanu Černému končí smlouvy, budeme s nimi ještě mluvit, ale ve Slavii pravděpodobně nezůstanou. Karel Piták se dnes rozloučil s profesionální kariérou a pevně věřím, že se bude věnovat trénování,“ loučil se trenér se zkušeným záložníkem.

Jaké je tedy prvotní zhodnocení uplynulého ročníku? „V jádru jsme spokojeni. Uhráli jsme na podzim i na jaře po 26 bodech. Ale na druhou stranu tu byly nějaké záležitosti, které by mohly být v boji o vyšší příčky hodně problematické. Budeme předělávat kabiny, abychom se nedostali do stavu, který byl před zápasy se Spartou a Boleslaví, kdy nastoupil ten, kdo mohl hrát. I ten nemocný,“ netěšila trenéra na jaře nastalá situace.

Cíl pro příští rok je jasný. „Chci hrát příští sezonu poháry a udělám všechno, abychom byli na pohárovém místě, nerad bych na něco čekal jako teď,“ poukázal na nadcházející finále domácího poháru. Zvládne ho Boleslav? „Nikdy netipuju,“ odmítá trenér předem hádat výsledek.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články