Když dáme v Portugalsku gól, budeme ve výhodě | SK Slavia Praha
Více

Když dáme v Portugalsku gól, budeme ve výhodě

PRAHA/EDEN ARENA - Slavia zahájila třetí předkolo na domácí půdě a do odvety jde s bezbrankovou remízou. „Myslím, že na hráče dolehla důležitost utkání, opravdu je důležité neinkasovat. Nechtěli udělat chybu,“ hodnotil na tiskové konferenci průběh utkání trenér Dušan Uhrin.
„Na začátku utkání jsme byli nervózní, přesto jsme si dokázali vytvořit obrovskou šanci, kterou měl Gino van Kessel a kterou jsme neproměnili. Očekával jsem, co budou hrát, takhle hráli předtím jeden poločas v generálce,“ okomentoval hru soupeře trenér Dušan Uhrin. „My jsme byli v první půli moc opatrní. Ve druhé jsme začali být aktivnější, měli jsme míč pod kontrolou a vytvořili si dvě nebezpečné šance, které jsme bohužel nedali. Soupeř měl naopak nebezpečné střely z dálky,“ předestřel šance obou mužstev.

Slávisté začali utkání opatrněji. „Myslím, že na hráče dolehla důležitost utkání, opravdu je důležité neinkasovat. Nechtěli udělat chybu, ztráceli střed pole, kde byl soupeř lepší, rychlejší, techničtější. Druhá půle byla z naší strany lepší, měli jsme odražené míče. Nechtěli jsme soupeře presovat, protože kdybychom to otevřeli, hráči na útočných pozicích jsou rychlí a silní 1 na 1,“ dodal na adresu soupeře.

Sešívaná ofenziva tentokrát vyšla gólově na prázdno. Jedinou branku sudí neuznal. „Škoda dal branku, pak ho brankář fantasticky vychytal. On i van Kessel už branky dali, mají velký potenciál. Záleží na situacích na hřišti. Soupeři poctivě bránili a musíme se před brankou uklidnit,“ je mu jasné.

Neprosadil se ani soupeř a zápas skončil bezbrankovou remízou. „Je škoda, že rozhodčí neuznal gól Milana Škody, který byl podle mého regulérní. Nicméně hraje se na poločasy, je to lepší, než kdyby nám soupeř dal gól, ale stále je vše otevřené,“ poukázal na odvetu, která se hraje příští čtvrtek. „Pořád to je 50:50, máme výhodu, že když dáme gól venku, bude to plus. Pořád to ale je 0:0, takže uvidíme,“ dodal trenér.

Do základu proti Riu Ave nastoupil na levé straně Jaroslav Mihalík místo Jaromíra Zmrhala. „Máme dvě rovnocenná křídla a chtěli jsme dnes hrát na jedné straně přes nohu,“ objasnil trenér. „Tentokrát hrál Mihalík, Zmrhal minule nebyl tak ofenzivní. Příští kolo ale mají oba stejnou šanci,“ dodal.

Ve středu hřiště pak operovali Hušbauer a Kenia. „Hušbauer dostal bohužel brzy žlutou kartu, tak jsme ho upozorňovali, aby se nevykartoval. Nebyl nevýrazný, druhou půli splnil očekávání, měli jsme odražené míče, očekávám i klid na míči, a to tam je,“ hodnotil.

Do utkání naopak nezasáhl Antonín Barák. „Barák hrál na konci sezony velice dobře. Ale hrál s jednadvacítkou a neměl dostatek odpočinku. Stejně jako Souček, kterého navíc trápila angína. Snad se dají co nejdřív dohromady,“ doufá Dušan Uhrin.

Slavia podruhé udržela vzadu čisté konto. „S obranou jsem byl spokojen, dnes sem i líbil hlavně Mikula, hrál dnes dobré utkání. Bylo důležité, aby pokryl křídelní hráče. My jsme změnili stoperskou dvojici pouze kvůli komunikaci. Když hrál s Delim Ngadeu vázla nám trošku taktická komunikace, nešlo jim to dohromady. Musíme to nacvičit, čtyři týdny nestačily. Ale je to dobrý hráč, má velké přednosti, hru hlavou, kolmou přihrávku do útoku, standardní situace. Pořád očekávám, že když nastoupí, bude to pro nás plus,“ objasnil trenér skládání stoperské dvojice.

Jaký je zdravotní stav kádru? Na lavičku se vrátil Jasmin Ščuk, stále chyběl Dušan Švento. „Dušan měl svalové zranění, ještě potrvá týden, než začne normálně trénovat s týmem. Už ale absolvuje zátěžové tréninky. Jasmin Ščuk už je dobře připraven, myslím, že by byl schopen odehrát celý zápas,“ věří Dušan Uhrin.

Už v neděli čeká Slavii vstup do ligy a s ním utkání v Brně. „ Na změny v sestavě dojde, nejsem schopen říct, jak na tom budeme. Hrajeme dost brzy a chceme venku vyhrát. Bude to velice těžké utkání,“ je mu jasné.

Aktuálně

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Další články