Musíme skórovat, shodují se sešívaní před odvetou | SK Slavia Praha
Více

Musíme skórovat, shodují se sešívaní před odvetou

VILA DO CONDE/ESTADIO DOS ARCOS - Poctivě dostupovat, nenechávat hráčům Rio Ave prostor, hrát z bloku a hlavně vstřelit branku. Tak zní cíle Slavie před čtvrteční odvetou třetího předkola Evropské ligy proti portugalskému Rio Ave. Alespoň podle Dušana Uhrina a Josefa Hušbauera, kteří mluvili s novináři na předzápasové tiskové konferenci.
„Chceme postoupit, takže musíme vstřelit branku. Věřím, že budeme na utkání. Minule jsme na půdě soupeře sice branku vstřelili, ale prohráli jsme,“ nechtěl trenér Dušan Uhrin porovnávat předchozí pohárové utkání v Tallinnu s odvetou proti Riu.

Na co si dát u soupeře pozor? „Rio má velice technické mužstvo, kombinační. Je to dobrý klub, který skončil v portugalské lize šestý. Mají skoro nejlepší obranu v lize. Jestli by nám něco mohlo pomoct, tak je to remíza 0:0 z domácího utkání. Musíme se soustředit jen sami na sebe a na svou hru, nechceme udělat chybu a inkasovat. Když dáme gól, tak máme větší šanci,“ zopakoval trenér.

V tom, jakou sestavu do odvetného utkání zítra pošle, ještě nemá definitivně jasno. „Otazníky mám na více místech, přemýšlím například o záloze. Sestavu ještě sám nevím, rozhodnu se po tréninku nebo až ráno,“ dodal.

Utkání s Brnem zrušil déšť, na stadionu Ria je naopak ostrý vítr. Trenér Dušan Uhrin ale na počasí ohled nebere. „Upozorníme na silný vítr hráče, ale nebudeme tomu taktiku uzpůsobovat,“ dodal.

Nenechat hráčům prostor, zní Hušbauerův recept

„Hlavní síla soupeře je v tom, že jsou velmi silní na míči. My musíme hrát z bloku a včas hráče dostupovat, aby neměli prostor rozvinout svoji hru. Věřím, že když to splníme, dokážeme i dát gól,“ popsal taktiku na čtvrteční odvetu Josef Hušbauer.

Estadio dos Arcos, na kterém Rio Ave hraje své domácí zápasy, nese svůj název podle nedalekého impozantního akvaduktu, sám by se dal ale se svými dvěma tribunami a kapacitou lehce přes 12 tisíc fanoušků nazvat spíše nazvat komorním. „Méně bouřlivá atmosféra bude nevýhodou spíše pro domácí, nemusí mít takovou podporu, jako Slavia v Edenu. Nás doma fanoušci ženou dopředu,“ komentoval stadion záložník Slavie.

A jak je na tom tým z hlediska sehranosti? „Škoda, že nakonec nevyšel zápas v Brně a nehráli ti méně využití hráči. Týden nám ale určitě pomohl, sedá si to. Zatím máme za sebou tři zápasy, každý byl jiný. Čím víc jich bude, tím lépe si to sedne,“ říká Hušbauer.

Slavia se od odvety s Levadií může spolehnout na posilu Gina van Kessela. Jak se s týmem sehrává? „Je škoda, že přišel o celou přípravu. Věřím, že to chce čas, ale je to kvalitní hráč, hodně rychlý. Až bude přesně vědět, kam nabíhat, bude to skvělá součást týmu,“ dodává Josef Hušbauer.

Aktuálně

U17 porazila Spartu a upevnila si vedení v lize

17. 4. 2024
Mladší dorostenci si po skvělém prvním poločase vybudovali dvoubrankový náskok. O oba góly se postaral Lucas Németh. Ve druhém dějství si sešívaní vedení pohlídali, získali důležité vítězství a pokračují v čele dorostenecké ligy.

U19 podlehla v derby Spartě 0:2

17. 4. 2024
Slávisté hráli přes šedesát minut v deseti. Dorostenci i tak srdnatě bojovali a tlačili svého soupeře. Sparta potvrdila vítězství druhým gólem po přestávce. Mládežníci U19 tak podlehli v derby 0:2.

Jana Sirotníka čeká reoperace zápěstí

17. 4. 2024
Brankář Jan Sirotník utrpěl při tréninku zlomeninu v zápěstí. Dvaadvacetiletého gólmana tak čeká operace a vynucená přestávka.

Další články