První derby, první výhra. Nikdy ji nezapomenu, usmívá se trenér | SK Slavia Praha
Více

První derby, první výhra. Nikdy ji nezapomenu, usmívá se trenér

PRAHA - První derby na lavičce Slavie se Jaroslavu Šilhavému vydařilo. Slavia na Letné i přes neproměněnou penaltu zvítězila 2:0. „Vyhráli jsme zaslouženě,“ usmíval se po utkání trenér sešívaných.
Trenér Jaroslav Šilhavý přišel na tiskovou konferenci s úsměvem. „Ještě si to uvnitř užívám, je to nádherný pocit. Hned první derby v roli kouče a hned jsme vybojovali vítězství na Spartě,“ zářil, že si 286. derby bude navždy pamatovat.

Slavia byla na Letné aktivnějším týmem. „Vyhráli jsme zaslouženě, v prvním poločasu jsme byli jasně lepší, jen nám chyběla branka. Mešanovič bohužel v závěru neproměnil penaltu,“ okomentoval důležitou situaci těsně před pauzou.

Slávisty to ale do kolen nesrazilo. „Byli jsme trpěliví, neproměnili jsme penaltu, ale ukázali sílu. Neoslabilo nás to, šli jsme si dál za vítězstvím. Sparta nás ve druhé půli sice chvíli zatlačila, ale my jsme se druhým gólem dostali na koně,“ okomentoval průběh utkání.

Svému týmu věřil. „V kabině i na hřišti jsem z hráčů cítil odhodlání, že to dnes zvládneme. Podali výborný týmový výkon, který rozhodl. Musím klukům poděkovat,“ chválil.

Slavia předvedla povedenou kombinační hru. „Střed pole ukázal, že spolu hráči mohou nastupovat. Velmi dobře to odehráli. Přijeli jsme na Spartu odvážně s aktivní obranou, hráli jsme ji hodně vysoko a Sparta díky měla tomu problémy s rozehrávkou. Michael Ngadeu i Simon Deli bylo skvělí, měli všechny míče. Pavlenka byl bezchybný a Hušbauer se tu na Letné chtěl předvést a odzadu dirigoval hru,“ okomentoval výkony svých hráčů trenér.

Kaňkou na vyhraném derby je zranění Milana Škody, který kvůli problémům s tříslem střídal už po půl hodině hry. „Zatím nevíme, v jakém je to rozsahu a jak dlouho bude mimo hru,“ dodal Jaroslav Šilhavý.

Škodu nahradil na hřišti Muris Mešanovič a zatápěl domácí obraně. „Muris vlezl na hřiště připraven, nedal sice penaltu, ale řekl, že to napraví a napravil to. Byl v kabině frustrovaný a nadával, všichni jsme ho uklidňovali, že nevadí a jdeme znova do toho. Muris cítil dluh a šel za tím, aby vše odčinil. Jedna šmudla tam skoro spadla, druhou už dal brankářovi mezi nohy,“ popsal trenér úvodní gól zápasu.

Druhý přidal loňský podzimní střelec Jaromír Zmrhal. „Hráli jsme jednoduše dopředu a pak se přidala kombinační hra. Sparta hru po inkasované brance otevřela a Zmrhal to skvěle vyřešil,“ chválil trenér levého záložníka za vydařený rychlý protiútok.

Aktuálně

Fotbalista roku: Triumf Trpišovského a dvě stříbra

18. 3. 2024
Anketa Fotbalista roku v pondělí večer poznala své vítěze. Trenérem roku je Jindřich Trpišovský, ocenění byli i další slávisti. Všem moc gratulujeme!

Slavia hledá finančního manažera

18. 3. 2024
SK Slavia Praha hledá novou posilu do svého finančního týmu, a to na pozici: Manažer finančního plánování a analýzy. Své životopisy mohou zájemci zasílat do 31. března 2024.

Michaela Khýrová a Karel Piták po remízovém derby žen

17. 3. 2024
Fotbalistky Slavie remizovaly v prvním jarním derby na domácí půdě se Spartou 3:3 a na čele ligové tabulky drží před odvěkým rivalem pětibodový náskok. Jak hodnotí zápas střelkyně hattricku Michaela Khýrová a trenér žen Karel Piták?

Další články