Tyto zápasy nám hodně řeknou o kvalitě a morálce hráčů, ví trenér | SK Slavia Praha
Více

Tyto zápasy nám hodně řeknou o kvalitě a morálce hráčů, ví trenér

HAIKOU – Slavia obstřelovala branku čínského celku bezúspěšně. „Z výsledku jsme zklamaní, ale i tahle utkání nám dávají informace o jednotlivých hráčích, a to ať už z pohledu kvality, tak přístupu a morálky,“ zdůraznil trenér Jaroslav Šilhavý důležitost duelu.
Sešívaní svůj druhý vzájemný zápas s Haikou Boying nedotáhli tentokrát do vítězného konce. S čínským soupeřem remizovali 0:0. „Výsledek je špatný, ale paradoxně byla celá hra nebo alespoň určité její pasáže lepší než minule, přesto se nám nepodařilo dát gól,“ mrzelo trenéra Jaroslava Šilhavého.

A nebylo to rozhodně tím, že by se sešívaní nedostávali do zakončení. „Měli jsme snad deset vyložených šancí. To, co jsme neproměnili do prázdné branky, to je umění,“ dodal trenér,

Přesto hledal pozitiva. „Z výsledku jsme zklamaní, ale jak jsem říkal minule, i tahle utkání nám dávají informace o jednotlivých hráčích ať už z pohledu kvality, tak přístupu a morálky. Je to určitě poučné a splnilo to účel,“ poukázal.

Na hráčích byla patrná únava z kondiční přípravy „Když nedali stoprocentní góly do prázdné branky, tak jim asi ty těžké nohy vadily. Ale určitě se na to nemůžeme vymlouvat, góly jsme měli jednoznačně dát, pak by se ten zápas odvíjel jinak. Kluci byli po těch šancích frustrovaní, byli podráždění a reagovali špatně, zavinili jsme si to sami. Nemohli jsme se vymlouvat na soupeře, že zpomaluje hru a podobně, takže určitě naše chyba,“ zdůraznil Šilhavý.

V sobotním utkání chyběla trojice Bílek, Flo a Mešanovič. „Všichni mají zdravotní problémy, ale věřím, že to nebude dlouhodobějšího charakteru. Všichni tři trénují individuálně, ale je to snad jen otázka dní,“ doufá trenér.

Aktuálně

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Závěr základní části, v sobotu proti Pardubicím v Horních Měcholupech

27. 3. 2024
Slávistky jedou v letošní sezoně spanilou jízdu, v základní části ani jednou neprohrály a tabulky vedou s pětibodovým náskokem. V sobotu 30. března se od 14:00 postaví na domácí půdě v Horních Měcholupech Pardubicím.

Repre přehled: debuty, Zimův gól a Oscarův postup

27. 3. 2024
První reprezentační přestávka roku 2024 je u konce. Pojďme se podívat, jak si vedli slávisté v národních týmech.

Další články