Každý se snaží říct si o základ, těší trenéra | SK Slavia Praha
Více

Každý se snaží říct si o základ, těší trenéra

PRAHA/UMT EDEN - Trenér Jaroslav Šilhavý vyslal do hry tři nové tváře a Slavia si poradila s Žižkovem 3:0. Co musí sešívaní v zimní přípravě ještě vybrousit a chystají se další změny v kádru?
Slavia se poprvé v roce 2017 představila fanouškům na domácí půdě. „Vítězství 3:0 vždycky potěší, i když je to jen příprava,“ usmíval se trenér Jaroslav Šilhavý. „Myslím, že to byl kvalitní zápas. Viktorka hrála velmi dobře, vypracovala si šance. Z našeho pohledu tam bylo hodně nevynucených ztrát, hráli jsme pomalu odzadu,“ viděl ve výkonu sešívaných i nedostatky.

Kde ještě Slavia pokulhávala? „Ve druhém poločase jsme měli přidat ještě další branky, šance na to byly. Nechci říct, že bychom měli vyhrávat 7:0, ale prostě bychom si s tou příležitostí měli lépe poradit. V lize si jich tolik vytvořit nemusíme,“ uvědomuje si.

V zápase se představily tři nové posily. „Marko Alvir se snažil, chtěl něco ukázat lidem. Michael Lüftner hrál zezadu velmi dobře a ve druhém poločase chytal Přemysl Kovář. Nedostal gól, věříme mu charakterově i lidsky,“ shrnul stručně Jaroslav Šilhavý.

Jinak hráče individuálně komentovat nechtěl. „Každý se snaží si říct o základ a upozornit na sebe. Ještě bych proto nechtěl hráče jednotlivě hodnotit,“ vysvětloval.

Slavii chyběla čtveřice fotbalistů. „Sýkora a Flo nehráli, protože jsme to ještě nechtěli riskovat. Trénovali individuálně. Doufám, že budou spolu s Bílkem a Šventem příští týden k dispozici,“ dodal k aktuální marodce.

Sešívaní se vrátili do mrazivých Čech ze soustředění v Číně. „Zima je proti nám, časový posun už je za námi. Na chladno si musíme zvykat, ale každý ví, o co jde. Snažíme se, aby byli všichni zdraví, preventivně brát vitamíny, hodně spát. Nikdy ale nevíte, kde chytnete nějaký bacil. Věřím, že se o sebe hráči dovedou postarat,“ okomentoval chladné počasí.

Odpověděl také na otázku, zda jsou v plánu další odchody. „Další zužování už neplánujeme, dnes nás bylo šestnáct do pole a marodi,“ objasnil.

Koncem týdne přišla nabídka na odchod Antonína Baráka, kterou klub nepřijal. „Nedovedu si představit, co by muselo přijít za nabídku, abychom Tondu Baráka pustili. Myslím, že vedení zareagovalo správně a řeklo, co je pro ně priorita. Věřím, že to má Tonda dobře postavené i z rodiny. Potěší ho fakt, že o něj měl zájem italský klub. Má všechno před sebou a nic mu neuteče. Dostane se třeba ještě dál. Když bude pracovat, jak pracuje, zahraničí ho nemine. Myslím ale, že teď by to bylo brzy,“ zakončil trenér.

Aktuálně

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Z prvního místa do nadstavby

18. 4. 2024
Fotbalistky Slavie zakončily základní části 1. ligy žen, kde ve čtrnácti zápasech nepoznaly hořkost porážky a suverénně vedou tabulku s náskokem sedmi bodů. V úvodním zápase nadstavbové části v sobotu 20. dubna od 14:00 v Horních Měcholupech vyzvou Liberec.

Další články