První prohra trenéra Šilhavého přišla v přípravě | SK Slavia Praha
Více

První prohra trenéra Šilhavého přišla v přípravě

MARBELLA – Slavia poprvé pod trenérem Šilhavým okusila hořkost porážky. Naštěstí pro sešívané ale prohra přišla v přípravě. „Nechytili jsme tempo, dělali jsme chyby. Věřím ale, že v dalším zápase si s tím poradíme lépe,“ říká trenér Jaroslav Šilhavý v úvodu herního soustředění.
Neporazitelnost je u konce. „Jednou to přijít muselo a samozřejmě je lepší prohrát v přípravě než potom v samotné soutěži,“ okomentoval přerušenou sérii trenér Jaroslav Šilhavý.

Jak se jeho týmu dařilo v utkání proti Osijeku? „Byl to pro nás dobrý test. Bylo to naše první utkání, což bylo vidět i na hře. Sice jsme se dostali do vedení, pak jsme ale neproměnili ohromnou šanci na 2:0. Hlavně v první půli jsme se nepřizpůsobili tempu hry,“ zdůraznil.

To pak vedlo k chybám. „Všechno nám dlouho trvalo, ztráceli jsme balony. Soupeř nás nakonec potrestal, srovnal na 1:1. Ve druhém poločase jsme neohlídali standardku a soupeře jsme pustili do vedení. V závěru jsme měli asi pět ložených šancí, které jsme neproměnili, a proto jsme prohráli. Zakončení, která měli Muris Mešanovič a Mick van Buren, se musí proměňovat,“ mrzelo trenéra.

Pro sešívané to byl první ostrý test v zimní přípravě. „Mám zkušenost, že když vyjedeme do zahraničí a hrajeme s těmito týmy, tempo je vždy vyšší. Přijeli jsme v neděli, v pondělí a úterý jsme měli dvoufázový trénink. Nebylo to tak, že bychom byli nepřipravení. Tím to neomlouvám. Věřím, že v dalším zápase už si s tím poradíme lépe,“ dodal.

NK Osijek, aktuálně třetí celek chorvatské ligy, protočil v zápase dvě kompletní jedenáctky. „Byli připravení, byl to klasický balkánský tým. Všichni chtějí hrát, všichni jsou rychlí, všichni umí s balonem. Chybou bylo, když jsme je nechali hrát, tou rychlostí šikovností, dychtivostí po gólu byli nepříjemní,“ zhodnotil trenér Šilhavý silné stránky soupeře.

Aktuálně

U16 míří do Emirátů. Utká se mimo jiné s Chelsea a Sportingem

29. 3. 2024
Slávisté z kategorie U16 míří na mezinárodní turnaj do Spojených Arabských Emirátů. Na turnaji je čeká pět utkání mimo jiné s Chelsea a Sportingem Lisabon.

Informace pro fanoušky na Slovácko

29. 3. 2024
Zápas v Uherském Hradišti se hraje v sobotu 30. března od 18:00. Co k výjezdu potřebujete vědět?

Sbírka na nový vozík pro slávistu Jakuba

28. 3. 2024
Slávista Jakub Vybíral trpící dětskou mozkovou obrnou, se na fanoušky obrací s prosbou o pomoc. Přispějete Jakubovi ve sbírce na potřebný nový elektrický vozík?

Další články