Vítězná generálka juniorky a výhry dorostů | SK Slavia Praha
Více

Vítězná generálka juniorky a výhry dorostů

HUMPOLEC/ÚSTÍ NAD ORLICÍ - Juniorka odehrála poslední zápas před ostrým startem jarní části Juniorské ligy, utkání s Humplcem zvládla a zvítězila 3:0. Týmy U19 a U18 odcestovaly na soustředění do Ústí nad Orlicí, kde sešívaní společně sehráli utkání s pátým celkem divize C Letohradem.

Juniorka: Vítězná generálka s Humpolcem

V posledním utkání před startem Juniorské ligy se junioři Slavie utkali s Humpolcem. V základní sestavě byl testovaný Nikola Běloš ze Sarajeva, v brance pak nastoupil Martin Otáhal. 

Skóre utkání otevřel ve 35. minutě záložník Ondřej Kocourek. Druhá uklidňující branka přišla v 52. minutě z kopaček útočníka Marca Lauricelly. Definitivní podobu skóre stanovil v 70. minutě právě testovaný Nikola Bjelos. Juniorka tak na závěr zimní přípravy porazila Humpolec 3:0.

Humpolec - SK Slavia Praha 0:3

Branky: 35. Kocurek, 52. Marco Lauricella, 70. Bjelos

Sestavy: Otáhal - Žežulka, Kodr, Mareš - Prošek, Bjelos, Jakab (50. Antonio Lauricella) , Vávra (46. Schulz) , Čermák (70. Sulík) , Kocourek - Marco Lauricella

Kombinovaný tým U19 a U18 porazil Letohrad

Dorostenci vstoupil proti silnému diviznímu celku do utkání výborně a již ve třetí minutě šli do vedení. Opět byl u branky Jan Vejvar, který v dosavadním průběhu zimní přípravy předvádí skvělé výkony. Stoper Filip Vyskočil našel dlouhou přihrávkou právě Jana Vejvara, který s míčem pronikl do vápna a svojí přihrávku nasměroval na zadní tyč na úplně volného Jana Peka, který už neměl problém otevřít skóre - 1:0.

Znovu aktivní Jan Vejvar hledal přihrávkou pod sebe Michala Douděru, ten střelou z hranice vápna mířil bohužel do středu branky. Další útočnou akci Jan Vejvar sám zakončoval. Adam Petrák vybojoval míč a předložil ho úplně volnému Vejvarovi, ten však sám před brankářem nastřelil pouze břevno.

Ani u dalších dvou šancí sešívaných nemohl Jan Vejvar chybět, dvakrát našel přihrávkou z křídla ve velké příležitosti své spoluhráče, poprvé zakončoval nad Filip Stehno, podruhé pak Jan Havránek. Hosté hrozili především z akcích po křídle, centrované míče však většinou sbíral brankář Denis Radimský.

Do druhého poločasu nastoupila téměř zcela jiná sestava, bohužel hned v úvodu inkasovala. Po rohovém kopu se soupeř dostal k dorážce z bezprostřední blízkosti a míč skončil za zády Pakeše - 1:1.

Ze strany Slavie se v druhém poločase dostali k největšímu ohrožení branky Petr Kovařík a Dominik Suk, ale prozatím to k navýšení skóre nevedlo. Hosté se dostávali do nebezpečných situací hlavně po rychlých protiútocích.

Když už se zdálo, že zápas skončí nerozhodně, tak si vzal na levé straně slovo David Suk, zbavil se dvou obránců soupeře a přihrávkou před branku nalezl Lukáše Bielesze, který rozhodl o výhře Slavie 2:1.

V neděli od 10:30 se kombinovaný tým U19 a U18 utká se Ždírcem nad Doubravou, vedoucím týmem krajského přeboru na Vysočině.

Letohrad - SK Slavia Praha 1:2

Branky: 48. soupeř - 3. Jan Pek, 87. Bielesz

Sestava:
1. poločas: Radimský - Schneider, Vyskočil, Straka, Kotěra - Stehno, Cejnar (40. Havránek), Michal Douděra - Jan Pek, Petrák, Vejvar 
2. poločas: Pakeš - Ondřej Pek, Drozda, Stropek, Bílek - Stehno, Havránek, Michal Douděra - Bielesz, Kovařík, Suk

Další výsledky mládežnických celků:

SK Slavia Praha U17 - OFK Beograd 2:2 (Azilinon, Ielitro)
SK Slavia Praha U16 - ČAFC B 9:0 (3x Žambůrek, 2x Vlasák, Zeronik, Kubáň, Kubiš, Červ)
SK Slavia Praha U15 - Vasas SC 4:0 (Martin Douděra, Podrapský, Hrubeš, Toula)
SK Slavia Praha U14 - Vasas SC 1:0 (Langhamer)

Aktuálně

Panda a fotbal. Kapitánská páska na duben a Olomouc

20. 4. 2024
Duben, měsíc životního prostředí. A také další téma v rámci slávistického projektu Kapitánská páska. Úkolu přivést k životu nový design, který bude představen před nedělním utkáním proti Olomouci, se zhostila malířka a sochařka Josefína Jonášová.

Konec bezohledného parkování v Edenu

19. 4. 2024
Slavia a Praha 10 zavádí nulovou toleranci vůči bezohlednému parkování během akcí v Edenu. Neoprávněně zaparkovaná vozidla hříšníků, kteří vyráží na sportovní, kulturní a jiné společenské akce do Edenu, budou odtahována.

Před zápasem s Olomoucí dvě fanzóny

19. 4. 2024
Na fanoušky, kteří míří na vyprodaný nedělní duel proti Olomouci, čekají hned dvě fanzóny plné zábavy a skvělého jídla! Před vstupem č. 4 můžete vyzkoušet své fotbalové dovednosti ve FORTUNA:LIGA FANZONĚ a u vstupu č. 2 otestovat atrakce v Powertica fanzóně. Děti budou soutěžit v malování obrázků o kopačky Mojmíra Chytila.

Další články