V Edenu hvězdy jsou: Odkaz Pláničky, Kopeckého a Veselého | SK Slavia Praha
Více

V Edenu hvězdy jsou: Odkaz Pláničky, Kopeckého a Veselého

EDEN – František Plánička, Vlastimil Kopecký a František Veselý. Legendy, které mají svoji hvězdu na chodníku slávy, před hlavním vchodem stadionu Slavie v Edenu.
Chodník slávy byl odhalen za přítomnosti potomků těchto slavných legend.

„Tatínek Slavii miloval, Slavia a jeho rodina byly pro něj vším. Proto by byl určitě pyšný na to, jak krásný stadion jeho milovaný klub má,“ řekla během odhalování Pláničkovy hvězdy paní
Dana Lukešová, dcera fenomenálního slávistického brankáře.

Slavnostního aktu se chopili ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Kateřina Valachová, předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík a generální ředitel klubu a Eden Areny Martin Krob.

„Cítíme se poctěni, že tatínek se něčeho takového dočkal, pokud se na nás tam seshora kouká, tak má určitě radost. Byl to milý, příjemný a kamarádský člověk. Celou rodinu vedl ke sportu a my se toho poctivě držíme, všechny životní trable řešíme sportem a vzpomínkou na našeho tatínka a dědečka,“ podělili se o první dojmy potomci legendárního střelce – dcera Daniela Kupková a syn Miroslav Kopecký.

František Plánička, Vlastimil Kopecký a František Veselý jsou tak prvními legendami, jejichž hvězda na chodníku připomíná jejich velikost a historický odkaz. Postupně k nim budou přibývat další slavná jména klubové historie.

„Je to skvělý pocit, protože táta si to zasloužil, ve Slavii doslova odehrál celý svůj život. A také celý život byl v očekávání, jestli se dočká nového stadionu. A nakonec se dočkal, dohlížel na jeho výstavbu, chodil kontrolovat, jestli je všechno v pořádku, byl to ohromný slávistický srdcař,“ zavzpomínal syn legendy, která ve Slavii odehrála 902 zápasy, František Veselý.

„Měl dokonce tu čest otevřít ho slavnostním výkopem. A teď jsme se dočkali všichni, že jsme tady konečně doma, že stadion patří Slavii,“ doplnil František Veselý, který na ceremoniál dorazil i se svými dvěma syny Danielem a Lukášem, kteří rovněž oblékali stejně jako jejich otec, dědeček a pradědeček sešívaný dres.

„A táta na nás z toho fotbalového nebe určitě dohlíží, abychom u fotbalu zůstali, chodili na Slavii, fandili jí a dočkali se dalších úspěchů,“ uzavřel František Veselý

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

U19 míří na čtvrtfinále Al Abtal Cupu. Utká se se Sportingem CP

23. 4. 2024
Slávistický výběr do devatenácti let míří na čtvrtfinále turnaje Al Abtal Cup. Ve středu se slávisté střetnou v Portugalsku se Sportingem Lisabon.

Další články