Dorostenci vstupují do letní přípravy | SK Slavia Praha
Více

Dorostenci vstupují do letní přípravy

ÚSTÍ NAD ORLICÍ - Prvním tréninkem v pondělí na Xaverově zahájily týmy U19, U18 a U17 přípravu na soutěžní sezonu 2017/18. V úterý pak dorostenci odcestovali na soustředění do Ústí nad Orlicí, kde odehrají dva přípravné zápasy. Budoucí soutěžení ročník doznal změn v uspořádání soutěží.

SKS U19+SKS U18:

Týmy starších dorostů se začaly na novou sezonu připravovat společně. V následující sezoně bude stejně jako na jaře hlavním trenérem týmu U19 Pavel Trávník, jeho asistentem bude Karel Piták, masérem Jiří Tvrdík a vedoucím Petr Klimčák. Hlavním trenérem U18 bude Michal Petrouš, asistenty trenéra budou Martin Hyský a Michal Tovara, druhý jmenovaný bude také vedoucím týmu. Masérem týmu U18 je Pavel Pěkný. Na kondiční přípravu bude během soustředění dohlížet kondiční trenér Egon Kunzmann, trénink brankařů má mít na starost Petr Kostelník. 

Trenér Pavel Trávník k přípravě řekl: „Po pondělním tréninku v Praze jsme odcestovali do Ústí nad Orlicí, kde máme ideální podmínky na přípravu na novou sezonu, odehrajeme zde také dva přípravné zápasy. Po návratu do Prahy nás čekají mezinárodní konfrontace v rámci turnaje Cee Cup a také v přípravném zápase proti německému Karlsruhe. V srpnu pak jedeme na turnaj do Budapešti. Tým se oproti loňské sezoně výrazně obměnil. Věříme, že nás kvalitní příprava připraví na nový soutěžní ročník," komentoval přípravu Pavel Trávník.

Tým na soustředění v Ústí nad Orlicí:

Brankáři: Denis Radimský, Matěj Svítil, Luka Radotič

Obránci: Karel Schneider, Teodoro Ielitro, Jan Kotěra, Libor Drozda, Martin Mach, Dominik Škarda, Vojtěch Krupička, Tadeáš Michovský, Vojtěch Zárybnický

Záložníci: David Macháček, Adam Petrák, Matěj Valenta, David Beňo, Michal Vaněk, Martin Bejbl, Michael Hönig, Jan Havránek, Jan Pek, Jiří Janoušek, Lukáš Bielesz, Nedžad Zinhasovič

Útočníci: Michael Azilinon, Tomáš Čvančara, Marek Stříbrský, Dominik Suk

Příprava U19:
13. 7. 10:00 Hradec Králové U21 - SK Slavia Praha (Ústí nad Orlicí)
15. 7. 10:00 Pardubice - SK Slavia Praha (Ústí nad Orlicí)
18. 7. 13:00 SK Slavia Praha - Karlsruhe (Xaverov)
20. 7. 17:30 SK Slavia Praha - Real Sapphire (Cee cup)
22. 7. 17:30 SK Slavia Praha - Altinordu Izmir (Cee cup)
29. 7. 11:00 Mladá Boleslav - SK Slavia Praha
4. - 7. 8. Turnaj Budapešť
12. 8. FK Teplice - SK Slavia Praha - první mistrovský zápas

Příprava U18:
30. 7. 13:00 SK Slavia Praha - Brno (Xaverov)
5. 8. 10:00 SK Slavia Praha - Mladá Boleslav (Xaverov)
20 .8. Kladno - SK Slavia Praha - mistrovský zápas

SKS U17

S týmem se o ročník výše posunul trenér Milan Titěra, který také popsal složení kádru a plán letní přípravy: ,,Po třech týdnech odpočinku nastoupili hráči Slavie U17 do fotbalového kolotoče a budou se chystat na náročnou sezonu. Na začátku absolvujeme soustředění v Ústí nad Orlicí, kde nás kromě množství tréninků čekají i dvě utkání s Hradcem a Pardubicemi. Po návratu hráči absolvují zdravotní prohlídky na FTVS a odlétají na turnaj do Číny," prozradil trenér Milan Titěra.

„Následně nás čeká další mezinárodní konfrontace v rámci turnaje v maďarském tréninkovém centru Puskas Academy Budapest. Od srpna již startuje celostátní dorostenecká liga U17, která je nově spuštěna od letošního ročníku. Hráči se tak znovu budou moci poměřit s českými i moravskými týmy a soutěž tím jistě získá na prestiži i na kvalitě," těší kouče.

„S mužstvem U17 odcestovalo na soustředění i několik talentovaných hráčů z kategorie U16 a o možnost působit ve Slavii Praha se pokouší někteří noví hráči. Konkurence je tedy velmi silná a všichni hráči zde ukazují vůli bojovat o své místo v týmu. Zároveň soustředění slouží k vzájemnému poznání nové dvojice trenérského týmu s hráči. Nově budou v realizačním týmu působit trenéři Jaroslav Knypl a bývalý ligový hráč Marek Jarolím a také masér Ondřej Máca. Tým U17 bude chtít navázat na úspěšnou loňskou sezonu a pokusit se znovu i o úspěch na mezinárodní úrovni. Zároveň chceme pokračovat ve výchově dalších hráčských osobností, které budou schopny zaujmout svojí hrou a dokážou se zároveň prosazovat i na reprezentační úrovni tak, aby pomohli České republice k postupu z kvalifikační skupiny na ME U17," řekl k přípravě trenér U17 Milan Titěra.  

Tým na soustředění v Ústí nad Orlicí:

Brankáři: Jakub Markovič, Jan Sirotník, Jakub Trefil
 
Obránci: Alexandr Bárta, Dominik Brojo, Michal Hošek, Daniel Kosek, Jan Schneider, Tomáš Vincour, Tomáš Vlček, Jan Walter 

Záložníci: Lukáš Červ, David Eichler, Kubáň Michal, Jan Stárek, Štěpán Starý, Matěj Vít, Jan Žambůrek

Útočníci: Petr Bývalec, Martin Douděra, Fencl, Jonáš Kneifel, Ladislav Krobot, Ondřej Kubiš, Marek Štrach, Adam Toula, Adam Vlasák, Jakub Zeronik

Příprava U17:
13. 7. 12:00 Hradec Králové - SK Slavia Praha (Ústí nad Orlicí)
15. 7. 12:00 Pardubice - SK Slavia Praha (Ústí nad Orlicí)
20. - 30. 7. Turnaj Čína
7. - 10. 8. turné Maďarsko
8. 8. Puskas Budapest - SK Slavia Praha
10. 8. 11:00 Honved Budapest - SK Slavia Praha
12. 8. FK Teplice - SK Slavia Praha - první mistrovský zápas

SKS U16 

Tým pod vedením trenéra Petra Mikolandy zahájí letní přípravu v pátek 14. 7. Asistenty trenéra budou Kamil Mácha a Martin Hyský, vedoucím týmu Martina Kopicová, masérem Jakub Výmola. V neděli 16.7. odjíždí tým na soustředění do Ústí nad Orlicí. 

Příprava U16:
19. 7. 11:00 Hradec Králové - SK Slavia Praha (Ústí nad Orlicí)
30. 7. 15:15 SK Slavia Praha - Zbrojovka Brno
7. - 13. 8. turné Maďarsko
8. 8. Puskas Budapest - SK Slavia Praha
10. 8. 13:00 Honved Budapest
12. - 13. 8. Turnaj Vasas
20. 8. Kladno - SK Slavia Praha - mistrovský zápas

Složení realizačních týmů dorostů:

SKSU19
Hlavní trenér: Pavel Trávník
Asistent trenéra: Karel Piták
Masér: Jiří Tvrdík
Vedoucí: Petr Klimčák

SKSU18
Hlavní trenér: Michal Petrouš
Asistent trenéra: Martin Hyský
Asistent trenéra + vedoucí: Michal Tovara
Masér: Pavel Pěkný

SKSU17
Hlavní trenér: Milan Titěra
Asistent trenéra + vedoucí: Jaroslav Knypl
Asistent trenéra: Marek Jarolím
Masér: Ondřej Máca

SKSU16
Hlavní trenér: Petr Mikolanda
Asistent trenéra: Kamil Mácha
Asistent trenéra: Martin Hyský
Masér: Jakub Výmola
Vedoucí: Martina Kopicová

Trenér brankařů: Petr Kostelník
Kondiční trenér: Egon Kunzmann

Nový systém dorosteneckých soutěží:

Tým U19 bude hrát spolu s týmem U17 celostátní ligu dorostů kategorií U19 a U17, oba týmy tak budou na venkovní týmy cestovat společně a jejich zápasy budou na sebe bezprostředně navazovat. Také U18 a U16 budou na své venkovní zápasy jezdit dohromady, týmy budou hrát druhou nejvyšší dorosteneckou ligu kategorií U19 a U17. V této kategorii budou soupeřem týmy U18 a U16 Plzně, Příbrami a Českých Budějovic, zbylými soupeři budou týmy U19 a U17.

Aktuálně

U16 ovládla Memoriál Vlastislava Marečka

18. 4. 2024
Ve středu a čtvrtek vyvrcholil ve Zlíně 16. ročník Memoriálu Vlastislava Marečka. Dorostenci porazili v semifinále Teplice a o den později ve finále otočili utkání se Zbrojovkou Brno. Po vítězství 3:1 si tak už podruhé v řadě odváží vítězný pohár mladí slávisté.

Vyjádření klubu k zahájení disciplinárního řízení Etické komise FAČR

18. 4. 2024
SK Slavia Praha bere na vědomí dnešní zahájení disciplinárního řízení ze strany Etické komise FAČR. Ve věci údajného, spekulativního ovlivnění regulérnosti utkání mezi týmy SK Slavia Praha a SK Sigma Olomouc hraného dne 27. dubna 2019 a snad i celého ročníku FORTUNA:LIGY 2018/2019. Taková nařčení klub kategoricky odmítá.

Hráči na hostování: Ewertonův gól kola, pálili Fila i Beran

18. 4. 2024
Jak se v uplynulém ligovém kole dařilo hráčům Slavie na hostování čtěte v našem pravidelném přehledu.

Další články