Další vysoká výhra slávistek! Soupeřky z Brna porazily 11:1! | SK Slavia Praha
Více

Další vysoká výhra slávistek! Soupeřky z Brna porazily 11:1!

Fotbalistky Slavie si připsaly další vysokou výhru, tentokrát doma porazily Brno Horní Heršpice 11:1. Pět branek vstřelila Kateřina Svitková, tři přidala Jarchovská.
Do zápasu jsme vstoupili aktivně a hned v úvodu měla na hlavě jasnou šanci Pěničková, ale z malého vápna zakončila těsně nad břevno. Horní Heršpice se snažily hrát směrem dopředu a po rohu přišlo překvapení, když se na zadní tyči prosadila Ducháčková střelou pod břevno. O to víc holky zvýšily aktivitu a vytvářely si další šance. Mnoho závarů před brněnskou brankou jsme nedokázali využít. V 16. minutě ze strany poslala Svitková přízemní centr na Pěničkovou a pohodlně uklidila míč do sítě. Po dvou minutách bylo skóre otočené, po velkém tlaku se nakonec míč od Szewieczkové dostal ke Svitkové a její přesné hlavičkové zakončení bylo nechytatelné. Pak se ve velké šanci ocitla Jarchovská, Necidová trefila tyč, až poslední čtvrthodina přinesla dalších pět branek. Nejdříve po centru Chlastákové patou usměrnila do sítě Svitková. Pak se po rohu k odraženému míči dostala Bartoňová, ale před brankou ještě tečovala Jarchovská. Následně se za obranu dostala Svitková a přidala svůj třetí gól. V závěru pak centr Jarchovské díky teči skončil za bezmocnou Bednaříkovou a Jarchovská v poslední minutě přidala také svůj třetí gól.

Ve druhém poločase jsme prostřídali, ale nadále jasně dominovali. Vytvářeli jsme si hodně šancí, ale častokrát ztroskotali v koncovce. Smolařkou byla Veselá, která šla dvakrát sama na bránu a jednou trefila břevno. Neúspěšná byla i Divišová nebo Kožárová. Nutno dodat, že Horní Heršpice hrály otevřeně a roztahovaly hru, takže průnikových přihrávek do volného prostoru bylo nepočítaně.  A s přibývajícím časem byl patrný zmar soupeře, když třeba Divišová obešla protihráčku, která pak jen rezignovaně přestala hrát a svým výrazem dala najevo, jak jí to štve a nemá sílu vzdorovat.
Každopádně jsme ve druhé půli přidali čtyři branky. V 59. minutě jsme získali míč, Divišová přihrála Svitkové a sama před brankářkou zamířila přesně k tyči. Po pěti minutách po centru Veselé zakončovala do prázdné branky Kožárová. A v závěru po faulu na Kožárovou proměnila penaltu Svitková a pak jedenáctou brankou uzavřela skóre Divišová. Slavia ze šesti ligových zápasů celkem čtyřikrát skórovala s více jak deseti branky.

SK Slavia Praha - Lokomotiva Brno H.H. 11:1 (7:1)
Branka: 5x Svitková, 3x Jarchovská, Pěničková, Divišová, Kožárová

Sestava: Sladká, Pincová, Chlastáková (54´Skálová), Sedláčková, Bartoňová (46´Bartovičová), Svitková, Cahynová, Pěničková, Necidová (46´Kožárová), Szewieczková (54´Veselá), Jarchovská (46´Divišová)

Aktuálně

Rozpis nadstavby: Začátek doma, derby 11. května

23. 4. 2024
Podívejte se, jak vypadá harmonogram FORTUNA:LIGA FINÁLE, který byl zveřejněn v průběhu středečního odpoledne. Na koho a kdy slávisté narazí?

Bořil prodloužil smlouvu: Jsem nadšený, odhodlaný

23. 4. 2024
Spojení Jana Bořila a Slavie bude pokračovat i v příští sezoně. Kapitán týmu a čtyřnásobný mistr ligy prodloužil s klubem smlouvu do června 2025.

Dorostenci zvládli utkání v Budějovicích, přípravky na turnajích v zahraničí

23. 4. 2024
U19 i U17 zvládly víkendová utkání v Českých Budějovicích. Přípravky vyrazily na turnaje do Německa a Polska. Skvělý B-tým porazil rezervu Dukly Praha vysoko 6:0. Připomeňte si výsledky mládeže v souhrnném článku.

Další články